Inici » Notícies » General

Benissa trenca tendències i la seua població creix fins quasi 14.000 veïns malgrat la crisi

25 d'abril de 2013 No hi ha comentaris

Mentre el País Valencià, igual que la resta de regions de l’estat espanyol, perd població, a Benissa segueix creixent el padró municipal i ronda les 14.000 persones.

A l’Estat Espanyol baixa la població per l’eixida d’estrangers i la fugida a la recerca de possibilitats laborals de molts joves. Les dades de l’INE, l’Institut Nacional d’Estadística, apunten que la comunitat ha sigut la tercera amb majors reduccions de població en termes absoluts entre l’1 de gener de 2012 i l’1 de gener de 2013. No obstant això, Benissa, contradiu la tendència i les seues estadístiques poblacionals apunten un creixement anual d’un 1%.

Així queda reflectit en l’evolució demogràfica dels últims 40 anys. De fet, Benissa ha passat de tindre poc més de 5.600 habitants a principis de la dècada dels 70 a comptar amb més de 13.900 persones empadronades al municipi el 2013. Una tendència que no ha parat en els últims anys, quan la crisi ha obligat a tornar als seus països a molts estrangers i a emigrar als propis espanyols. El municipi segueix amb un ritme de creixement semblant, com reconeix el batle del municipi, Juan Bautista Roselló.

A Benissa estan empadronades 13.932 persones, de les quals el 52% són espanyols i el 48% restant són estrangers de 65 nacionalitats diferents. Entre tots els residents forans que han triat Benissa per viure, el 30% són europeus procedents del Regne Unit i Alemanya, majoritàriament jubilats.

Expectatives de futur

Aquestes dades, sumades al creixement poblacional que segueix experimentant Benissa, són qualificades pel batle de molt positives. Juan Bautista Roselló les relaciona amb les bones expectatives de futur que ofereix el municipi i la qualitat de vida que aporta als seus ciutadans.

Aquestes dades permeten a l’ajuntament comptar amb més recursos econòmics, ja que a major població, majors són també les transferències estatals que rep el consistori.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/