Inici » Notícies » General

Benissa sol·licita a Medi Ambient l’adaptació d’un nou sistema de gestió de la fracció orgànica

25 de febrer de 2017 No hi ha comentaris
Joaquim Nadal recull el premi de "La reconquesta del vidre"

Joaquim Nadal recull el premi de “La reconquesta del vidre”

Abel Cardona, batle i regidor de Benissa Impuls (empresa municipal de Neteja i recollida i gestió de residus) ha sol·licitat ajudes a Medi Ambient per a adaptar al municipi el nou sistema de gestió de la fracció orgànica, que preveu la normativa europea.

La petició s’ha fet a Carmen Catalá, directora territorial de la Conselleria de Medi Ambient, que ha agraït l’interès i ha emplaçat a Cardona a seguir treballant en aquesta petició a través de futures reunions. El batle es reunirà pròximament amb Joan Piquer, Director General de qualitat ambiental i canvi climàtic de la Generalitat Valenciana.

Per fracció orgànica dels residus s’entenen les restes de menjar i restes vegetals generades a les cases: restes de fruita i verdura, de carn i peix, paper de cuina, closques d’ou, restes d’infusions i de jardineria (que no siguen procedents de poda).

Aquesta sol·licitud ha tingut lloc dins de l’acte de lliurament d’un premi que situa Benissa com una de les poblacions de la Comunitat Valenciana amb major índex de conscienciació en reciclatge. Es tracta de la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ (realitzada en 31 municipis), en la qual Benissa ha sigut la població que més kg d’envasos de vidre ha reciclat per fester durant les festes de Moros i Cristians, amb una mitjana de 1.485 kg de vidre per cada 100 festers.

Abel Cardona ha recollit un guardó de vidre reciclat amb la imatge de la campanya, mentre que Joaquim Nadal, representant de les festes a nivell local, ha sigut obsequiat amb el premi, un xec per valor de 3.000 euros que destinaran a organitzar un acte oficial per a les festes de Moros i Cristians de 2017.

Abel Cardona ha indicat que “A Benissa som punters a l’hora de reciclar i ara és moment de seguir amb aquesta actitud de millora contínua, d’anar a més, perquè el medi ambient ens necesita”.

Per la seua banda, Carmen Català va comentar que “Vull donar l’enhorabona al poble de Benissa, perquè el vertader motor del reciclatge són les persones, i cal seguir implicant la societat, tant en un àmbit públic com privat, en l’individual i també en el col·lectiu. Així guanyem tots”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/