Inici » Notícies » General

Benissa salva un dels últims boscos verges del litoral de la comarca

25 de juliol de 2012 No hi ha comentaris
Inauguració del tram de passeig ecològic a cala Llobella

Inauguració del tram de passeig ecològic a cala Llobella

En un litoral tan urbanitzat com el de la Marina Alta, els boscos que trauen el cap a la mar es poden comptar amb els dits d’una mà. Fins i tot els penya-segats estan esquitxats de xalets. Però hi ha projectes que marquen una línia verda. Un dels més destacats és el del passeig ecològic litoral de Benissa. L’Ajuntament ha obert ara un altre tram de camí de 700 metres (les obres han costat 29.800 euros). Porta de la cala de la Llobella a la de l’Advocat. Ja queda menys (només un quilòmetre) perquè aquest itinerari ecològic abaste tot el litoral de Benissa.

A més, pel camí -i mai millor dit-, es compleixen altres objectius mediambientals. Aquest últim tram del passeig litoral fa accessible el bosc del Cantalar. És una de les últimes pinades verges de primera línia de costa de la comarca. El batle, Juan Bautista Roselló, del PP, va explicar ahir que l’Ajuntament ha adquirit aquesta pinada, de 7.000 m2,  mitjançant un conveni urbanístic. Els anteriors amos dels terrenys, que eren urbanitzables, han obtingut a canvi aprofitament urbanístic en altres llocs del terme municipal. El bosc del Cantalar és ara una zona verda. “És un lloc d’alt valor ecològic i havíem de preservar-lo. També era un repte posar aquesta pinada a la disposició dels benissers”, va dir Roselló.

Uns metres més al sud queda un altre bosc verge, el de la Llobella-Fanadix. Està en el tram que queda per obrir d’un passeig litoral que compleix aquesta premissa de la Llei de Costes moltes vegades oblidada de fer accessible el domini públic marítim-terrestre.

Tant el batle com la directora territorial de Medi Ambient, Elisa Díaz, van recalcar que aquest itinerari ecològic descobreix un paisatge de penya-segats i cales de gran bellesa com la de Pinets, la Llobella o el Baladrar.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/