Inici » Notícies » General

Benissa obliga a retirar les antenes de telefonia mòbil il·legals del polígon industrial

26 de juny de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 26 de juny de 2007:

A Benissa, les empreses de telefonia mòbil instal·len, suposadament, antenes receptores sense tindre les llicències corresponents. Així ho ha confirmat el batle d’aquest poble, Juan Bautista Roselló, que va assegurar que l’Ajuntament ha ordenat la retirada de la torres que s’han situat al polígon industrial la Pedrera.

El batle benisser va explicar que “l’Ajuntament ha pres mesures de forma immediata. De fet, vam enviar l’inspector d’obres” per a corroborar en el mateix lloc dels fets si els aparells comptaven amb l’autorització corresponent.

Va ser en aquest moment quan es van adonar, segons el batle del PP, que les antenes estan instal·lades però no “compten amb les llicències corresponents que estan sol·licitades però que també estan denegades”.

Per tant, davant aquests fets des de l’executiu local que encapçala Roselló van a obrir un expedient “d’infracció d’obra”, que porta implícita la retirada immediata de les antenes.

El batle va recordar que en aquest poble existeix una ordenança que regula la instal·lació en tot el terme municipal d’aquests aparells. Concretament, segons aquestes normes, en el lloc on l’empresa de telefonia mòbil va instal·lar les antenes no es permet el seu ús, i per tant, hauran de retirar-les en els dies vinents.

Queixes dels empresaris

Roselló va apuntar que “ja ens hem posat en contacte amb les empreses mitjançant un escrit” amb la finalitat de resoldre com més aviat millor aquest problema que havia creat cert malestar entre els comerciants que tenen les seues naus al polígon industrial benisser en considerar que podria provocar algun problema contra la salut pública.

Ara, va dir, Juan Bautista Roselló, estan esperant que les empreses retiren per voluntat pròpia les antenes o, en cas contrari, l’Ajuntament completarà l’expedient d’infracció urbanística fins al final, la qual cosa suposa la retirada per part de les brigades municipals.

El batle de Benissa va descartar que les torres col·locades pogueren afectar la salut dels treballadors que diàriament acudeixen a aquesta zona industrial ja que “s’han fet nombrosos estudis que demostren que l’afecció que puguen tindre contra la salut no està contrastada”. Segons el seu parer, “no existeix cap dada científica que permeta dir que les antenes afecten la salut”, va dir el batle.

No obstant això, la decisió presa per l’ajuntament és rotunda ja que, segons Roselló, “tenim una ordenança que regula aquest assumpte i per salut i condicions estètiques” han de fer-la complir.

La instal·lació d’aquest tipus d’antenes ha estat objecte de polèmica en nombroses ocasions a la Marina Alta. Un dels casos més emblemàtics va ser el de Teulada-Moraira on una companyia va col·locar les antenes en el nucli urbà, prop d’una escola pública. Des de l’ajuntament teuladí van organitzar una xerrada per a calmar els ànims però els afectats encara dubten que no afecte la salut.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/