Inici » Notícies » General

Benissa instal·larà un Punt Violeta durant les Festes Patronals

30 de març de 2019 No hi ha comentaris
Actuació en festes de Benissa

Actuació en festes de Benissa

L’Ajuntament de Benissa incorporarà un Punt Violeta en les Festes de la Puríssima Xiqueta 2019, a través del Consell Municipal d’Igualtat, i en línia amb la campanya de Punts violetes de la Generalitat Valenciana. L’objectiu d’instal·lar un Punt Violeta se centra a previndre i erradicar qualsevol classe de violència masclista durant les festes patronals.

En aquesta acció l’Ajuntament compta amb el suport de la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2019 i totes les associacions de Benissa presents en el Consell d’Igualtat. Recentment, en el vídeo ‘Benissa trenca estereotips’, per a celebrar el 8M, un grup de la Comissió de festes ja demanava “poder passar” les festes “tranquil·les, divertint-se i ballant”.

El Punt Violeta fixe, ubicat al Passeig Dolors Piera (on es realitzaran més actuacions musicals) comptarà amb persones voluntàries que oferiran sensibilització i informació amb fullets, xapes i polseretes. També hi haurà una atenció directa a la possible víctima, amb una persona de la Policia Local i una tècnica que oferirà atenció personalitzada. A més, es recordarà la responsabilitat de totes i tots, homes i dones, de denunciar qualsevol agressió que es presencie, així com oferir informació dels telèfons de denúncia a possibles víctimes d’una agressió.

També hi hauran Punts Violetes mòbils, amb una persona que estarà pel recinte festiu a qui es podrà acudir en algun moment de necessitat. Dijous que ve, dia 4 d’abril, una persona de la Policia Local oferirà formació per al voluntariat del Punt Violeta. Per a interessades i interessats en aquest voluntariat, cal enviar un correu electrònic a igualtat@ajbenissa.es o telefonar al 96 573 0058 #214.

Algunes xifres conegudes en els últims temps han sigut decisives per a la implantació d’aquest Punt Violeta a Benissa, juntament amb el suport d’associacions locals, de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2019 o de la Generalitat Valenciana. I és que en els últims quatre mesos ja s’ha tingut coneixement de dos casos de violació grupal en les comarques de la Marina Baixa i la Marina Alta o que ja són tretze dones assassinades en 2019 a Espanya, arribant a 11 el nombre de menors orfes i òrfenes des de principi d’any. Altres dades que s’han valorat són les facilitades pel Ministeri d’Interior, qui informa que en 2017 el 98,4 % de les persones detingudes i investigades a l’Estat en casos de delictes d’abús i agressió sexual foren homes, per un 1’6% de dones.

Els Punts Violetes són habituals en una multitud de pobles en els últims anys, concretament a la Marina Alta es coneixen casos com Ondara o Xàbia, i també és habitual en festivals de música com el FIB, Low Festival o Arenal Sound, entre d’altres, així com en festes de molta concurrència com les Falles, les Fogueres de Sant Joan o la Tomatina.

Segons Belén Ivars, regidora d’Igualtat, «des de l’Ajuntament treballem en pro de la igualtat de totes les persones que viuen a Benissa i per a previndre totes les agressions i discriminacions que puguen patir. La finalitat primordial d’aquestes accions és que totes les persones que participen en les festes es divertisquen en uns dies i unes nits on destaque la bona convivència i l’harmonia».

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/