Inici » Notícies » General

Benissa inicia un pla d’Interculturalitat pioner a la Marina Alta

13 de novembre de 2018 No hi ha comentaris
Cartell de l'acte

Cartell de l’acte

L’Ajuntament de Benissa inicia un pla per a promoure la interculturalitat entre les persones que viuen al poble. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que les diverses cultures que habiten al municipi puguen conéixer a les altres, compartint vivències i trets que aporten un valor a la convivència entre els veïns i les veïnes que conformen Benissa.

Aquest pla és pioner a la Marina Alta, ja que es treballa amb l’estrangeria des dels seus punts d’origen, indistintament del continent d’on vinguen. La primera iniciativa serà aquest divendres, 16 de novembre (18.30h a les Cases del Batle), sota el nom “Com vivim a Benissa?” amb diverses converses. En aquesta ocasió participen La Dula – Eines Participatives amb la xarrada “Diagnòstic participatiu: percepcions i mirades sobre la convivència en Benissa” i Albert Moncusí Ferré i Gaspar Maza Gutierrez “Convivència i bones pràctiques”.

Aquesta activitat tracta de fer reflexionar a la ciutadania, així com d’aportar ferramentes des de les que generar punts de vista diversos. Per a preparar aquestes converses s’han realitzat entrevistes a gent estrangera de diferents perfils, així com a persones que representen sectors i col·lectius de la vida social a Benissa. Aquest divendres serà el moment d’informar d’aquestes tasques així com d’obrir-ho a la ciutadania.

És important remarcar que tothom que estiga interessat a acudir, s’haurà d’inscriure mitjançant el següent formulari.

El pla s’està duent endavant a partir del treball transversal de les regidories de Participació i l’Àrea de Residents Estrangers. Segons Belén Ivars, responsable de participació, “La valoració és positiva donat que a Benissa fins al moment no s’havia mamprés un projecte així i era necessari per a tractar la realitat del poble”. A més, Ivars considera que “és el principi d’un procés que ens nodrirà com a poble, que ens beneficiarà molt com a societat i amb el que pretenem compartir totes i cadascuna de les diferents cultures que existisquen a Benissa independentment del seu origen, edats de les persones o els motius pels quals han arribat al poble”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/