Inici » Notícies » General

Benissa canvia més de 2000 comptadors d’aigua al nucli urbà

15 d'octubre de 2021 No hi ha comentaris
Imatge del nou model del comptador d'aigües

Imatge del nou model del comptador d’aigües

La Regidoria d’Aigües de l’Ajuntament de Benissa va començar el dimecres passat la campanya de canvi de comptadors domiciliaris al nucli urbà del municipi. Aquesta modificació permetrà realitzar lectures diàries i per hores en temps real respecte dels antics que oferien dades cada dos mesos. Amb la nova tecnologia, que té un cost d’uns 180.000 euros per a les arques municipals, es podran detectar fuites de manera més àgil, avaries o possibles alteracions en el sistema.

A més, el departament està desenvolupant un programari que permetrà oferir informació exacta, ja que els nous aparells gaudeixen d’un nivell de precisió molt superior, detectant fins i tot pèrdues mínimes de degoteig de cisternes. En aquesta pàgina web podran inscriure’s tots els usuaris del servei públic d’aigua potable de Benissa per a conéixer el seu consum de manera periòdica. La seua posada en funcionament està prevista per al mes de desembre.

Si bé és cert que l’Ajuntament fa una aposta decidida per la modernització del servei, la realitat és que encara quedarien pendents de substitució 8.000 comptadors en una inversió global aproximada d’1 milió d’euros que previsiblement es durà a terme en els pròxims quatre anys i en diferents fases.

Segons ha declarat el batle i regidor d’Aigües, Arturo Poquet, “es tracta d’una mesura oportuna, necessària i transformadora que es troba alineada amb el nostre eix estratègic de modernització”. Al que ha afegit que “les inversions en cicle hídric no es veuen, però es poden tocar cada dia quan obrim l’aixeta a les nostres cases”.

Segons informen els tècnics municipals, totes aquestes tasques s’han dut a terme en estreta col·laboració amb l’àrea de Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant.

Font de la notícia: Gabinet de Premsa - Ajuntament de Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/