Inici » Notícies » General

Benissa aconsegueix l’acreditació per a una unitat de prevenció comunitària

11 de gener de 2005 No hi ha comentaris

L’Ajuntament de Benissa, després de realitzar les gestions oportunes mitjançant el pla municipal de drogodependències, ha aconseguit que la Direcció general d’atenció a la dependència de la Conselleria de Benestar Social, acredite a Benissa per a albergar una UPC (Unitat de Prevenció Comunitària). Aquesta UPC, amb seu en el nostre municipi, proporcionarà informació, assessorament i orientació a les poblacions que conformen la Mancomunitat de la Vall del Pop. En la comarca de la Marina Alta només existia una UPC, que està situada a Dénia.

Dins dels objectius que ha marcat la UPC, l’Ajuntament de Benissa seguirà amb una sèrie d’actuacions encaminades a la prevenció i assessorament sobre el tema de drogues entre els joves i pares del municipi principalment. Per a aquest any 2005 es té previst desenvolupar un curs de deshabituació de tabac per a tota la població. Es continuarà amb l’Escola de Pares de l’IES Josep Iborra, on es tractarà sobre els factors de risc de consum de drogues des de l’àmbit escolar, familiar i individual. La prevenció serà un altre dels objectius de la UPC, que dirigirà algunes de les seues xerrades als alumnes de 1r, 2n i 6é de primària i als alumnes de 3r d’ESO i 1r de batxillerat. Els efectius de la policia local, com a mediadors socials, també rebran un curs sobre com actuar davant els possibles casos de consum de substàncies que es donen a Benissa.

D’altra banda, segueixen les reunions trimestrals de la comissió de seguiment sobre drogodependències. Unes reunions de treball a les quals assisteixen el batle, representants del Consell Escolar de l’IES, representants dels estudiants, dels professors i de l’AMPA de l’IES, la psicopedagoga, les forces de seguretat, els regidors d’educació i joventut i la tècnic de la unitat de prevenció comunitària.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/