Inici » Notícies » General

Alumnes i professors de l’IES Josep Iborra es posen de dol per la retallada en Educació

7 de juny de 2011 No hi ha comentaris
Alumnes de l'IES Josep Iborra vestits de dol pels retalls en Educació

Alumnes vestits de dol

Vestits de dol. Així van acudir ahir a les aules la majoria de professors i alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari Josep Iborra, de Benissa. Aquesta mateixa estampa es va repetir a la resta de centres de la Marina Alta per expressar la seua oposició a les retallades plantejades per la Conselleria d’Educació de cara al curs que ve.

La reducció del nombre de grups als instituts de la comarca i el consegüent augment de la ràtio també es deixarà notar a Benissa. A l’IES Josep Iborra, el nombre d’alumnes a les aules de Secundària passarà a ser de 35, i en el cas de segon de Batxillerat es rondaran els 40, quantitat que difícilment cap en les classes d’aquest centre.

A més, igual que en altres instituts com l’Historiador Chabàs o el Maria Ibars, ambdós a Dénia, al Josep Iborra es crearà un grup mixt en cada nivell d’ESO. D’aquesta manera es formaran classes integrades per alumnes tant de la línia en Valencià com d’incorporació progressiva.

Professors de l'IES Josep Iborra vestits de dol pels retalls en Educació

Professors vestits de dol

Davant aquesta situació, els professors de l’IES Josep Iborra han enviat una circular als pares. En ella se’ls informa que, per culpa de les retallades, el curs que ve podrien desaparèixer els reforços i els desdoblaments de grups, a més d’impossibilitar la garantia d’aprendre en la llengua que ha escollit cada alumne.

A tot això se suma la reducció del nombre de professors al centre i la disminució de despeses i recursos. I per si no fóra poc, des de l’institut de Benissa denuncien que la Conselleria d’Educació encara no els ha enviat la dotació econòmica prevista per a aquest curs.

Els instituts de la Marina Alta tornaran a tenyir-se de negre cada dilluns per mostrar el seu desacord amb les retallades educatives. Així ho va decidir la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta en la seua reunió de la setmana passada. Una altra de les decisions que es va prendre en aquesta assemblea va ser celebrar una concentració el dia 11 a Dénia. La trobada comarcal tindrà lloc a la Glorieta, a les 12.00h

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/