Inici » Notícies » General

Ajudes al teixit econòmic per a esmorteir el colp de la crisi energètica

23 de setembre de 2022 No hi ha comentaris
Cartell de les ajudes per a la crisi energètica

Cartell de les ajudes per a la crisi energètica

El context polític, econòmic i social després de la pandèmia mundial i el conflicte bèl·lic a Ucraïna, sumat a la falta d’iniciatives concretes des de l’administració competent, està exigint a les entitats de major proximitat, ajuntaments i diputacions, un esforç extra per a ajudar als seus veïns i veïnes. Campanyes com la del bo comerç, l’abaratiment del servei de guarda matinera o l’impuls de nous projectes són la mostra que l’Ajuntament de Benissa està posant tot el seu engranatge municipal al servei de les persones. En aquesta ocasió, des de l’àrea de Comerç AFIC-CREAMA, una vegada més, es torna a presentar un atractiu paquet d’ajudes per a PIME, MICROPIME, xicotets empresaris, autònoms i professionals l’objectiu dels quals és el de minorar els esforços dels costos energètics. Si un comerç mitjà estava pagant una factura de la llum del voltant de 300 euros, ara es troba amb eixa xifra duplicada, la qual cosa suposa un increment del 100%. Isabel Bou, regidora de Comerç que, a més, ho està vivint en carn pròpia ha dit: “no podem seguir així, hem de trobar mecanismes d’ajuda urgents per a aquelles persones que alcem la persiana cada dia”. I, precisament eixos mecanismes, són els que ja es posaran en marxa a Benissa gràcies al finançament de la Diputació d’Alacant amb una subvenció de 76.381 €. Una eina que servirà per a sufragar fins un 50% de les despeses en electricitat, gas o carburants sense poder depassar la xifra total de 2.000 euros per persona beneficiària. Aquests conceptes subvencionables hauran de poder ser acreditats mitjançant factures, per la qual cosa no serviran albarans o tiquets de compra a l’ús.

El termini i la manera de sol·licitar les ajudes també apareixen relacionats en el document que ja es troba allotjat en la web benissa.portaldelcomerciante.com. No obstant això, amb l’aprovació el passat 20 de setembre en la Junta de Govern i la seua publicació el divendres 23 de setembre al BOP, els terminis per a presentar la documentació seran de 10 dies hàbils, per la qual cosa el tràmit caducarà el dia 7 d’octubre. Entre la documentació a aportar es troba el NIE o CIF, el certificat de situació censal de l’AEAT, la vida laboral actualitzada en el cas d’autònoms, les autoritzacions per a consulta en TGSS i l’acreditació formal de les despeses corrents. Així mateix, també serà necessari signar un document de declaració responsable. A pesar que puga semblar farragós, totes les persones que vulguen acollir-se a aquestes ajudes han de saber que qualsevol qüestió administrativa es podrà tractar directament amb el personal tècnic d’AFIC-CREAMA Benissa en les seues oficines o a través dels diferents canals de comunicació.

Bou, que sempre ha defensat el suport al comerciant i xicotet empresari ha volgut fer una crida a tots els seus companys perquè sol·liciten aquestes ajudes i espremen fins a l’últim cèntim dels 76.381 euros previstos.

Font de la notícia: Gabinet de Premsa - Ajuntament de Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/