Inici » Notícies » Festes

Les penyes de bous de Benissa volen tindre veu a la festa

12 d'abril de 2012 No hi ha comentaris
Cadafals

Cadafals

Les penyes propietàries dels cadafals que s’instal·len cada mes d’abril a Benissa amb motiu dels actes taurins de les festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta es plantegen constituir-se en associació. La seua intenció és aconseguir tindre veu i vot en l’organització d’aquestes festes. Així ho ha anunciat un dels promotors de la iniciativa, Pere Castells.

La creació d’aquesta associació seria la fórmula perfecta perquè els participants i seguidors dels tradicionals bous al carrer formaren part de la festa i de les decisions a prendre. També podrien col·laborar en l’organització.

Castells apunta que en l’actualitat a Benissa es munten uns 60 cadafals. Tots aquells que formen part d’aquesta tradició estan convocats a la reunió informativa sobre la creació d’aquesta nova associació, que tindrà lloc hui dijous, a les 21.30, a la Cultural de Benissa.

D’altra banda i amb visió a llarg termini, es plantegen la possibilitat de constituir una Penya Taurina que, juntament amb l’Associació de Cadafals, la Comissió de Festes i l’Ajuntament, podria encarregar-se de l’organització dels actes del bous al carrer programats en el marc de les festes patronals.

Castells comenta que la nova associació pot ser un lloc de debat i aportació d’idees per a millorar la festa. Entre els suggeriments que es posen sobre la taula per al seu debat figura la possibilitat de canviar la ubicació dels actes taurins, traslladant-los de la plaça, on actualment es fan, a un altre lloc del municipi, com l’espai proper a la notaria, a la zona urbanitzable de Santa Anna. El nou emplaçament milloraria les possibilitats de l’espectacle i es podria ampliar el nombre de cadafals, segons assenyala Castells.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/