Inici » Notícies » Festes

La Foguera de Sant Antoni, gran novetat en la Fira i Porrat 2018 a Benissa

9 de gener de 2018 No hi ha comentaris
Detall del cartell de la Fira i Porrat de Sant Antoni 2018 de Benissa

Detall del cartell de la Fira i Porrat de Sant Antoni 2018 de Benissa

La Fira i Porrat de Sant Antoni incorpora enguany una novetat cridanera: La Foguera de Sant Antoni, amb l’entrada i crema d’un pi, un esdeveniment que en paraules de Domènec Miralles, regidor de Festes, simbolitza la renovació en el solstici d’hivern. Aquesta nova iniciativa es realitza a proposta de les associacions de Carreters locals: Carreters i Cavallistres i Amics del Carro. Un acte a realitzar dissabte que ve, 13 de gener, i que serà totalment participatiu, amb les intervencions de les dues Colles de Xirimiters locals, L’Esbart Dansaire, Pedramala Amics del Ball, l’Associació de Mestresses de casa, a més de la col·laboració de la Pirotècnia Ricasa.

Juntament amb el regidor de Festes, Manuel Juan, regidor de Cultura i Abel Cardona, batle, han presentat hui en roda de premsa la Fira i Porrat de Sant Antoni que enguany torna a recuperar el format de fira durant tres caps de setmana, concretament del 12 al 28 de gener.

La inauguració oficial de la fira serà aquest dissabte dia 13 a les 19.00h, i a través de tres exposicions: la primera, organitzada per l’Associació de Moros i Cristians, “Història de la festa: Fotos per al Record”. Una altra inauguració, la de “Carreters i llauradors: Oficis del segle passat” també formarà part de l’acte d’obertura de la fira, igual que una tercera: “D’Animals i Sants”, per part del Grup d’Artistes de Benissa, tal com va assenyalar Manuel Juan. A les 20.00h es farà la benedicció i posterior crema de la Foguera de Sant Antoni, amb la participació de la Regina de Festes de 2017.

A destacar que la benedicció d’animals, posterior a la cavalcada de cavalleries i carruatges i cercavila d’animals de companyia, es farà el diumenge 14, en un acte en el qual participaran les dues protectores d’animals del poble, Akira i Adopta-Bérnia.

Entre molts altres actes de la fira destaquen el concurs gastronòmic d’Arrós amb fesols i naps, el “Túnel del Vi”, la Fira Ramadera, l’Obert d’Escacs Vila de Benissa, la trobada de corals, el concert de la Fira, per part de la Societat Lírica i Musical de Benissa, l’exhibició de vehicles històrics i per descomptat també d’últims models, atraccions infantils o l’esperat Mercat Medieval que s’inaugurarà el divendres 26 de gener per la vesprada. Les atraccions infantils oferiran preus reduïts dos jornades, les dels divendres 12 i 19 de gener, a 1,5 euros.

Manuel Juan va explicar que el tercer cap de setmana, a partir del divendres 26, es realitzaran visites concertades de les escoles a l’exposició d’aus, situada en la carpa de la Glorieta Dolors Piera. A més, el regidor va avançar que s’estrenarà el documental “Gent de Carro, memòries d’un passat entre cavalls”, “una proposta que després de l’èxit del documental de les Estisoradores esperem que també tinga una bona acollida”. Per la seua banda, Abel Cardona va explicar que el nou propòsit de la Fira i Porrat és atorgar-li la major participació possible, ja des de la mateixa inauguració: “Abans s’inaugurava amb una visita pels stands dels membres de la corporació i poc més, però ara comencem amb la Foguera de Sant Antoni, en la qual cobra major protagonisme la força del teixit associatiu de Benissa”. El batle també va aprofitar per a recordar que els tres nous espais museístics de Benissa, l’Espai d’Art Contemporani Salvador Soria, la Casa-Museu Abargues i la Sala del Consell estaran obertes en els seus horaris habituals.

Finalment, Miralles, Juan i Cardona van realitzar una invitació a benissers i benisseres perquè isquen al carrer i participen de la variada programació, així com també als veïns d’altres pobles de les comarques veïnes.

A Infobenissa podeu trobar el programa complet de la Fira i Porrat de Sant Antoni 2018 de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/