Inici » Notícies » Festes

Els veïns de Pedramala honren el seu patró, Sant Vicent Ferrer

22 de juliol de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 22 de juliol de 2008:

Els veïns de la partida benissera de Pedramala van festejar el seu patró Sant Vicent Ferrer. A la placeta de l’era, al costat de l’ermita, veritable talaia des d’on s’albira tota la badia entre el Cap d’Or i el Penyal d’Ifach, es van celebrar els diversos actes.

Un sopar de germanor i una actuació musical van estrenar les festes. L’adorn i neteja de l’era van donar pas al XXIII campionat de brisca. Després es va celebrar la festa de la partida. La missa en l’interior de l’ermita, decorada amb un quadre de la Puríssima Xiqueta, patrona de Benissa, va ser seguida per tot el veïnat de la partida.

En acabar, la dolçaina i el tabalet servien d’entrada processional a la imatge del patró Sant Vicent Ferrer, portada pels festers de l’any.

Enguany la comissió ha obsequiat les dones amb colorides ombrel·les, per a mitigar el fort sol i la calor, encara que la brisa es deixava sentir lleugerament. L’aigua llimó, café i orxata, es van combinar amb el repartiment del pa beneït. El popular sopar amb coques del diumenge i una revetlla musical van tancar les festes de Pedramala 2008.

Festes a Benimarco

Després de les festes de Pedramala arriben les de Sant Jaume a la partida de Benimarco, que Benissa comparteix amb Teulada.

Demà dimecres s’iniciaran les festes amb una tradicional partida de pilota, seguida d’un sopar popular de cabasset per a tots els veïns, a l’era de l’ermita.

El dijous es plantarà el pi i serà l’entrada de la murta. Hi haurà volteig de la campana de l’ermita, salves, cercavila i ofrena. La revetlla donarà pas a la festa de Sant Jaume.

El divendres 25 és la festivitat de l’apòstol Santiago. Hi haurà missa solemne i processó per la plaça de l’ermita. Després es cantaran els gojos. Al final, hi haurà carreres de galls.

De vesprada hi haurà cercavila humorística, actuació musical, focs artificials i ball. El dissabte hi haurà concurs de paelles, missa pels difunts i revetlla. Del diumenge 27 al dimarts 29, a les 19.00, hi haurà solta de vaquetes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/