Inici » Notícies » Festes

Benissa viu amb emotivitat les festes de Moros i Cristians

5 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Moros i Cristians a Benissa

Moros i Cristians a Benissa

Ja són 42 anys de festes de Moros i Cristians a Benissa. Una nova edició que va encisar tant a benisseres i benissers com els nombrosos visitants que aquests dies s’aproparen al poble per a viure la batalla entre els bàndols moro i cristià.

Com és habitual, els actes de banderins, abanderats, ambaixadors i capitans celebrat divendres passat i la Gran Entrada del dissabte foren dos dels esdeveniments més celebrats de les jornades festives. Enguany, el pregó el va realitzar José David Ivars, recreant la seua experiència personal i tot el que signifiquen per a ell aquestes festes fonamentals al calendari benisser.

Per la seua part, l’espectacular entrada del dissabte va destacar per la vistositat dels boatos i els colors dels tratges i vestits dels participants. Concretament, les capitanies mora (Bereberes) i cristiana (Llauradors) arreplegaren el nombre més gran d’aplaudiments, per la fastuosa entrada, amb cavalleria, danses, espectacles, animals de tir, parlaments, i amb guàrdies i resta de membres de les respectives filaes brillant en un acte per a recordar.

El dilluns va ser el moment de gaudir amb el Convit de les Filaes Capitanes a la resta de filaes i de la cercavila humorística, on els Llauradors foren els guanyadors, seguits dels Califes i dels Pirates.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/