Inici » Notícies » Festes

Benissa inicia amb el Corpus les festes de les partides rurals del municipi

4 de juny de 2010 No hi ha comentaris
L'Estiu (fotografia del flickr de jaeWALK)

L'Estiu (fotografia del flickr de jaeWALK)

Un any més les festes dels diferents carrers i partides rurals de Benissa vencen a la crisi. Amb l’arribada del bon temps s’inicia un atapeït calendari festiu en què veïns i visitants eixen a prendre la fresca i a compartir amb els seus amics una bona revetla al so de la música mentre es refresquen bevent deliciosa aigua-llimó.

Són 18 festes diferents, passant des de les que se celebren al nucli urbà a les de les partides rurals sense oblidar-se de les de la zona costanera, repartides en 13 caps de setmana i en la qual diversos grups de residents treballen durant tot l’any per pagar aquests dies de festa.

Mostra d’això són els veïns del Convent que han preparat per a aquest cap de setmana el popular Corpus, que comença hui divendres amb un sopar de germanor i ball. Per a demà dissabte despertà seguida d’esmorzar i jocs tradicionals pels més xicotets. De vesprada jocs de taula i a les 23.00 de nou revetlla. Ja el diumenge, concurs de paelles i la tradicional processó on participaran els xiquets que enguany han pres la primera comunió.

Entre totes aquestes festes destaquen la nit de Sant Joan, a la platja de la Fustera, la celebració de les festes en honor a Sant Pere Apòstol de Moros i Cristians i el romiatge a Santa Anna, encara que cadascuna d’elles té el seu encant.

La regidora de festes Raquel Soliveres es va mostrar satisfeta en veure l’esforç que any rere any fan els veïns i va voler “agrair cadascun d’aquests benissers que han lluitat, en aquests temps en els quals estem, per poder-nos oferir aquestes festes, ja que gràcies a ells continua aquesta tradició”.

Per donar-li la major difusió a aquestes celebracions des de l’Ajuntament de Benissa s’ha editat una guia on poder trobar tot el que s’ha preparat fins al 29 d’agost i pel que s’espera una gran participació veïnal.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/