Inici » Notícies » Festes

Acaben les festes de Moros i Cristians 2018

4 de juliol de 2018 No hi ha comentaris

La Capitana Mora, Marta Santacreu

Milers de persones van prendre el cap de setmana passat els carrers de Benissa en els seus dies grans de Moros i Cristians. Unes festes en les 11 filaes i les nombroses bandes de música han ofert un gran espectacle en aquesta festivitat en honor a Sant Pere. La del dissabte va ser una de les Entrades més multitudinàries que es recorden en els últims anys, amb el centre urbà de la localitat poblat de turistes i visitants, residents, familiars i reunits dels participants, més de 500 festers i festeres segons Ximo Nadal, President de l’Associació de Moros i Cristians de Benissa. En total, un nombrós públic que no va voler perdre’s les desfilades de l’acte més imponent, protagonitzat per la Capitania cristiana dels Pirates i la Capitania mora de les Zairenyes.

El gran dia de la festivitat, que en breu serà considerada d’Interès Turístic provincial, va tenir el seu moment de major esplendor amb la Gran Entrada en la qual, com mana la tradició, van avançar pels carrers del nucli urbà les esquadres de cadascuna de les filaes, partint del Carrer València fins al Carrer Nou. Un dels moments més destacats va ser l’entrada en escena de la capitania cristiana, amb la Filà Pirates en plenitud: l’espectacular boato del capità Pere Cabrera, flanquejat per diverses carrosses i pel seu ambaixador, Jowi Vives. A la desfilada cristiana es van unir diverses esquadres, guàrdies especials, balls molt animats i un emotiu ballet-òpera que va recrear una història real: de com Mossen Bernat Ivars va morir a les mans de les hordes del pirata Dragut després de desembarcar en la costa benissera, i de com el poble, després de l’avís i defensa del religiós, va poder repel·lir l’atac i el saqueig dels corsaris, finalment expulsats.

El capità cristià, Pere Cabrera

El bàndol moro de les Zairenyes va prendre els carrers de Benissa, prestes i disposades a enlluernar també a les persones assistents: Noves carrosses, balls, guàrdies i esquadres van secundar l’entrada de la Capitana, Marta Santacreu, i la seva ambaixadora Belén Ivars, que van aportar una gran dosi de colors, sumptuositat i música –la Banda de Benissa va estar molt present en tot moment-, incorporant fins i tot una esquadra especial amb camells. En definitiva, una Gran Entrada que va sorprendre a propis i estranys, i a la qual el gran ambient posterior en les filaes va acabar d’arrodonir.

Diumenge pel matí va tindre lloc l’ofena a Sant Pere, i per la vesprada l’Entrada Infantil. En aquesta ocasió, van ser els més menuts els que van ocupar els carrers del poble, mostrant el que serà el futur de les festes.

A continuació van vindre les ambaixades. La primera, diumenge a poqueta nit, on les tropes de la mitja llunya prenien el castell a l’exèrcit de la creu. I després, ja dilluns de matí, els cristians aconseguiren recuperar la fortalesa.

Finalment, la desfilada humorística va donar per finalitzades les festes. Són ja 43 anys de festes de Moros i Cristians a Benissa, que en aquesta edició continuen augmentant la participació del públic en els diferents actes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/