Inici » Notícies » Esports

Tres dies per amollar amarres

29 de desembre de 2010 No hi ha comentaris
L'Estrella Damm poc abans de l'eixida de la Barcelona Word Race

L'Estrella Damm

En la setmana de l’eixida de la Barcelona World Race, al seu retorn dels dies de Nadal, els equips participants llimen detalls i realitzen les últimes proves abans del gran moment. L’Estrella Damm de l’Alex Pella i el Pepe Ribes va eixir a navegar aquest dilluns en el que pot ser l’últim entrenament abans de l’eixida de la Barcelona World Race, aquest divendres 31 de desembre. El dimarts de matí, l’equip va rebre la visita dels tècnics de l’organització de la regata, que van segellar les veles que durà a bord l’Estrella Damm, tal com marca el reglament. Més tard, els patrons van repassar el contingut de la farmaciola d’emergències juntament amb el metge oficial de la regata.

Per al patró barceloní Alex Pella, aquesta setmana està plena d’emocions: “Estan passant tantes coses aquests dies, amb tanta gent visitant-nos, que caldrà deixar les emocions enrere aviat perquè els primers dies de regata, amb tota la flota junta i els barcos molt carregats, seran realment intensos i competits “.

A l’entrenament, els dos patrons van eixir amb gran part de l’equip de terra per a un recorregut senzill, marcant les boies que hauran de virar a l’eixida de la regata de volta al món a dos, sense escales i sense assistències. La manca de vent va fer que fóra un entrenament plàcid, pràcticament desenrotllar algunes veles a manera de preescalfament per al gran moment de divendres.

“La propera vegada que amollem amarres serà per a l’eixida de la volta al món”, comenta Pepe Ribes. El patró de Benissa (Alacant) està concentradíssim en els dies previs a la regata: “Tinc el cap tan ocupat que no havia pensat en el fet que si tot va bé, la propera vegada que entrem a port serà quan tornem a Barcelona” , afirma Ribes.

La navegació va ser un moment que sap a “fins aviat” per a la tripulació de terra, que esperarà impacient la tornada dels seus patrons a Barcelona. En aquest sentit, David Pella, capità de barco (i com a tal responsable en coordinació amb els patrons i el director de l’equip, Jan Santana, del programa de manteniment i reformes de l’embarcació) es mostra satisfet de lliurar l’Estrella Damm en bones condicions . “D’una banda (el fet que els patrons salpen divendres) té molt de relaxament perquè ara tot el treball és de l’Alex i el Pepe. Poc anem a ajudar a partir d’ara “, admet Pella.

“Això ens treu un pes de sobre, però ens fa d’altra banda prendre consciència de tot el treball que hem fet. Quan veus el vaixell et sents content i orgullós de la tasca de tot l’equip. El que més ens omple és que l’Alex i el Pepe estiguen contents i veure’ls eixir així és una satisfacció. Tots dos ens han donat mostres suficients d’estar contents amb el nostre treball i aquesta és la part emotiva d’aquest dia “, conclou el cap de l’equip de terra.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/