Inici » Notícies » Esports

Pepe Ribes, afectat d’un genoll: “Va ser un mal pas fa dos dies”

4 de març de 2011 No hi ha comentaris
Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm

Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm

L’emoció va en augment a la Barcelona World Race, una atractiva barreja d’aventura i competició, en què els patrons s’enfronten no només als seus rivals, sinó principalment a si mateixos i a la supervivència en les condicions més extremes. A hores d’ara pràcticament tots els vaixells han reportat incidents de major o menor importància, però la competició segueix el seu curs en el que és un exemple de superació i sacrifici i una aventura humana de primer ordre. El somni dels marins, completar la volta al món, està en joc.

És el cas de l’Estrella Damm, que segueix marcant un ritme fortíssim i ha reduït distàncies amb la majoria dels seus rivals, tal com preveia ahir el patró Alex Pella. Així, en les últimes 24 hores han retallat 95 milles al Mirabaud, 172 al Neutrogena i 97 al Renault Z.E., tercer classificat. Només el Groupe Bel ha augmentat lleugerament les diferències en les últimes hores després d’una baixada del vent en unes condicions molt variables entre ruixats, i està a 87,6 milles per la proa.

Els patrons de l’Estrella Damm, Alex Pella i Pepe Ribes, estan traient el màxim rendiment al vaixell tot i les contusions que van patir en enfrontar la tempesta de l’excicló Atu, i que segueixen ocasionant-los molèsties, raó per la qual estan prenent calmants. Pepe Ribes ha reportat a més haver patit un incident al genoll esquerre. “Va ser un mal pas baixant del lateral a la banyera fa dos dies”, comentava aquest migdia el patró de Benissa. Ribes ha estat en contacte amb els serveis mèdics de la Barcelona World Race: “És possible que tinga el menisc exterior trencat, i potser algun lligament estiga afectat”. Però el patró segueix endavant. “Puc caminar encara que coixejant i amb cura. No té per què empitjorar “, assegurava amb la seua habitual fermesa.

Pel que fa al dolor a la zona de les costelles que Pella i Ribes pateixen després de sengles cops durant la tempesta, Ribes explicava estoicament: “Un vaixell no és el millor lloc ni són les millors condicions perquè remeta el dolor, ja que cal donar-li al winche i al grinder sovint, però és el que hi ha “.

En aquestes circumstàncies, els patrons de l’Estrella Damm es concentren plenament en la velocitat del vaixell i en complir el millor possible els seus torns de descans per a reposar-se en la mesura del possible fins a passar les dures condicions del Pacífic Sud.

Neu a coberta

El fred i l’onatge creuat no ajuden a la recuperació, però tampoc detenen els patrons de l’Estrella Damm. “No ha parat de nevar en les últimes 24 hores”, explicava Ribes. “A cada ruixat, neva”. Són sens dubte condicions difícils i inestables: “El vent està evidentment molt variable pels ruixats, entre 15 i 25 nusos i amb rols de 30 graus”, explicava el patró de l’Estrella Damm.

S’anuncia compressió

Les previsions meteorològiques dels pròxims dies cap a Hornos anuncien una compressió de la flota entre la tercera i la setena posició, de manera que la lluita pels primers llocs torna a estar roent, atès que els vaixells de davant es veuran afectats per una transició de vents que no afectarà tant als de més enrere. A bord de l’Estrella Damm, però, la concentració està en anar més ràpid pas a pas, sense pensar en els seus rivals: “Com arribem a Hornos encara està per veure. Ara el nostre objectiu és creuar la darrera porta de seguretat del Pacífic “.

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 252,3 milles del líder
3. Renault Z.E., a 1.607,4 milles del líder
4. Neutrogena, a 1.739,7 milles del líder
5. Mirabaud, a 1.861,1 milles del líder
6. Groupe Bel, a 1.934,1 milles del líder
7. Estrella Damm, a 2.021,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/