Esports

L’Altea guanya el torneig d’handbol vila de Benissa

L’Altea es va erigir com a vencedor del torneig de Benissa en guanyar el Forcusa Huesca en la final d’aquest quadrangular de pretemporada per 23-22. El partit va resultar molt equilibrat i es produïren alternatives en el marcador. Igual que en la seua semifinal els aragonesos van fer ús d’una elevada intensitat defensiva i d’atacs llargs que van fregar el passiu per a tractar de vèncer el seu rival, que va obligar-los a emprar-se a fons.

L’encontre es va convertir en una exigent pedra de toc per als de Javier Cabanas, que van saber respondre contra un Forcusa seriós i disciplinat que va presentar una plantilla competitiva en què ressalta el seu pivot, l’alemany Dirk Beuchler (exjugador del Portland i l’Algesires), i el seu tècnic, l’ucraïnés Sergio Bebeshko, que va militar en el Ciudad Real com a jugador. Així, ambdós equips van brindar un partit tibant, molt disputat i caracteritzat per unes defenses aplicades que es van imposar als atacs. La rotació de jugadors del conjunt alteà es va veure minvada, ja que el tècnic no va poder comptar amb Henrik Hansen, Pelle Larsen i Tim Bauer, lesionats. No obstant això, va reeixir el joc del noruec Alexander Buchmann, que amb 7 gols i la seua bona connexió amb Manolo Colón (4 gols) en els 6 metres va liderar l’atac dels de la vila blanca a pesar de la dura oposició del sistema defensiu dels d’Osca. Així mateix, els extrems Ivan Nikcevic (que va reaparèixer després de la lesió soferta en la gira per Dinamarca) i Marcos Fernández van funcionar a bon nivell i van aconseguir 4 gols cadascun.

En la primera part, la sequera ofensiva va capitalitzar el joc, el que va generar un marcador ajustat al descans (11 – 10 per als alteans). En la segona meitat, el Forcusa va acusar el desgast i l’Altea va semblar estar en disposició de trencar el partit (17 – 13, minut 42), però el marcador va seguir reflectint avantatges curts encara que suficients. El final va ser menys igualat del que indica el resultat, car un parell d’absurdes pèrdues de baló, amb la victòria ja decantada, van permetre que els d’Osca retallaren fins al 23 – 22 definitiu. Una vegada més, Javier Cabanas va atorgar un temps a cadascun dels seus porters. En la primera part, Rade Mijatovic va ocupar la porteria, mentre que en la represa va ser Jorge Oliva qui va tindre l’oportunitat i va quallar una molt bona actuació.

En l’encontre pel tercer i quart lloc, el Torrevella va vèncer amb autoritat el Costa Blanca per 37 – 25. Els anunciem, finalment, que demà dissabte, 2 de setembre, a partir de les 19.30 hores, el Club Handbol Altea portarà a terme la presentació de tots els equips de l’entitat en una cerimònia que se celebrarà en el pavelló municipal de Garganes i finalitzarà amb la disputa del partit entre el BM Altea i el BM Alacant Costa Blanca.