Inici » Notícies » Esports

El Telefònica és capdavanter rumb a Ciutat del Cap

8 de novembre de 2011 No hi ha comentaris
El Telefònica,   al capdavant rumb a Ciutat del Cap

El Telefònica, al capdavant rumb a Ciutat del Cap

La flota es divideix en dos grups i mentre el “Telefònica” aposta per l’oest, el “Groupama” manté la seua aposta pel sud pegat a la costa africana.

La quarta jornada de competició de la Volvo Ocean Race ha clarejat amb bones notícies per a l’equip espanyol ja que el “Telefónica” es col·loca líder de la flota gràcies a la seua forta aposta per l’oest, “on cal anar”, ha declarat taxatiu Pepe Ribes. Navegant a quasi 15 nusos de velocitat, la qual cosa converteix al vaixell d’Iker Martínez en el més ràpid de la flota de moment, el punt de mira està ara posat en el pas per l’illa de Madeira.

La nit ha estat productiva per a l’equip espanyol que ha guanyat la batalla als neozelandesos del “Camper” i en l’informe de les 08.00 del matí (hora espanyola) el “Telefónica” es col·locava capdavanter, i que manté en l’últim informe de posicions, amb el “Groupama” a poc més de tres milles.

Sembla que l’opció de Franck Cammas de pegar-se a la costa africana comença a donar els seus rendiments, encara que els francesos no aconsegueixen arribar a les altes velocitats del “Telefónica”, que aconsegueix una mitjana de 14,6 nusos enmig de les calmes, un panorama que sembla que es perllongarà en les properes hores, com comentava aquest matí l’experimentat cap de guàrdia del “Telefónica” Neal McDonald: “Les condicions de vent hui són lleugeres, i de fet està tot prou relaxat a bord ara, sense massa esforç físic, així que estem de nou en bona forma, de tornada al cent per cent. Acabe de tindre una xerrada amb el navegant i m’ha donat una actualització, encara que realment res excitant. Sembla que aquest vent lleuger va a seguir de moment així que no crec que siga molt desagradable el camí, ni particularment ràpid tampoc…”

El nord-americà “Puma” ocupa la tercera posició pegat al “Telefónica” en la seua aposta per l’oest i marcant exactament el mateix rumb. Per la seua banda, els neozelandesos, a bord del “Camper”, paguen el seu intent d’aposta pel sud i ja han modificat el seu rumb seguint el deixant dels espanyols.

La clau estarà ara en quina de les dues opcions – si la de l’oest liderada pel “Telefónica” o la del sud del “Groupama”- dóna més rèdits en el pas per Madeira i en l’aproximació a les illes Canàries.

Temps de revisions

A poc a poc el sol i la calor comencen a fer acte de presència, una cosa que, segons Pablo Arrarte, s’agraeix a bord del “Telefónica”: “Ja estem sequets i anem amb poc de vent. Estem encantats, sobretot perquè aprofitem ara per a revisar totes les coses, que l’eixida del Mediterrani ha sigut molt dura”.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 1
ALACANT (ESPANYA) – CIUTAT DEL CAP (SUD-ÀFRICA): 6.500 milles
Dia 3 – 11.00 hora espanyola – 8 de Novembre de 2011

1r – Team Telefónica (Iker Martínez), a 5.946,3 milles de l’arribada
2n – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), + 3,4 milles
3r – Puma Ocean Racing (Ken Read), + 4,1 milles
4t – Camper Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), + 26 milles
Abu Dhabi Ocean Racing (IanWalker), suspended racing
Team Sanya (Mike Sanderson), retirat de l’etapa 1

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/