Inici » Notícies » Esports

El Telefónica de Pepe Ribes arriba en primera posició a Ciutat del Cap

29 de novembre de 2011 No hi ha comentaris
L'equip del Telefónica celebra la victòria a Ciutat del Cap

L'equip del Telefónica celebra la victòria a Ciutat del Cap

Ningú podia haver imaginat una victòria tan dolça, ni una arribada tan impactant en l’aigua: vents de 45 nusos per a rebre el vencedor. Després de 21 dies, 5 hores, 14 minuts i 25 segons d’una intensa i ininterrompuda competició en l’oceà, el vaixell espanyol “Telefónica” és el flamant vencedor de la primera etapa de la Volvo Ocean Race. Amb aquesta victòria, el Team Telefónica suma 30 punts al seu caseller i matemàticament passa a ser el líder de la classificació general de la volta al món.

A les 19.14h a Espanya, del dissabte passat, la tripulació patronejada pel bimedallista olímpic Iker Martínez creuava la línia d’arribada a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) amb una de les icones de la ciutat sud-africana com a testimoni d’excepció: la fascinant muntanya “Table Mountain”. A bord, el sabor d’una victòria molt treballada: la tàctica correcta, una navegació molt ràpida i el vaixell en una peça.

21 dies, 5 hores, 14 minuts i 25 segons d’etapa

Enrere queden ja 6.500 milles de navegació entre Alacant i Ciutat del Cap que començaven el passat cinc de novembre, amb unes condicions al Mediterrani que van posar en escac a la flota i en les quals dos dels participants, lamentablement, es quedaven pel camí.

Destacable també la baralla cos a cos protagonitzada entre els espanyols i “Puma”, un Match Race de més de 4.000 milles que, com reconeixia el mateix Pepe Ribes, aconseguia mantindre la tripulació del “Telefónica” al cent deu per cent en tot moment. Una pena que el trencament del pal per part dels americans donara per finalitzada aquesta lluita.

L’oceà Sud va oferir al “Telefònica” vents molt forts i l’embranzida necessària per a marcar els registres de velocitat més alts de l’etapa. Va ser precisament ací, on dijous passat, dia 24, registrava la seua millor marca de l’etapa: 549 milles recorregudes en 24 hores.

En aquestes condicions i durant els últims dies d’etapa, el lideratge per part del vaixell espanyol, ininterromput des del passat 18 de novembre, no només s’afirmava sinó que a més ha anat in crescendo fins al moment de creuar la línia d’arribada.

El vaixell que navega sota la bandera compartida del Reial Club Nàutic de*Sanxenxo i el Reial Club de Regates d’Alacant no només ha sabut ficar pressió quan ha estat necessari, sinó que ha sabut ser conservador quan el guió ho ha exigit.

Un projecte gestat molts anys enrere

En l’edició del 2005-06 el Team Telefónica, amb el *movistar”, va marcar la primera fita en vèncer –per primera vegada per a Espanya– una etapa oceànica al febrer de 2006 entre Melbourne (Austràlia) i Wellington (Nova Zelanda). En l’edició de 2008-2009 l’equip espanyol va vèncer en tres etapes (Singapur, Xina i Rússia) i va liderar la regates costaneres, sent l’últim equip a vèncer una etapa de la Volvo Ocean Race a més d’aconseguir el tercer lloc de podi general.

Enrere han quedat durant els últims sis anys mes de 130.000 milles (240.000 quilòmetres), entre entrenaments i competició, des que al novembre de 2005 el Team Telefónica iniciara des de Vigo la seua primera volta al món per a aconseguir que un equip espanyol hui lidere –després de la primera etapa– la regata més dura i extrema del món.

Aquest és un liderat històric gestat des de fa més vuit anys quan Espanya, mitjançant la iniciativa del patró gallec i director de l’equip espanyol, Pedro Campos, va aconseguir recuperar la tradició iniciada en 1981 pel “Licor 43” de Joaquín Coello fa ara 30 anys.

Vídeo de l’arribada a Ciutat del Cap

Declaracions de Pepe Ribes

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/