Esports

El Saguntí aconsegueix a Benissa l’ascens a tercera divisió després de 24 anys d’espera

Som, som, som de tercera divisió!!! Aquest és el càntic que ha omplert el camp de la Costa a Benissa, on el Saguntí ha posat fi a prop d’un quart de segle d’espera per tornar a categoria nacional en guanyar 0-1 i imposar-se per un global de 2-0 a l’eliminatòria definitiva per a l’ascens.

Davant d’un rival més poderós en l’econòmic, els rogencs van tornar a desplegar un joc sòlid basat en les ajudes defensives que ha sigut suficient per a frenar a un conjunt alacantí sense idees que amb prou feines ha generat perill als llarg dels 180 minuts de l’eliminatòria.

En l’encontre de hui i davant de prop de 200 afeccionats saguntins, els homes de Dani García amb prou feines van patir durant els primers 10 minuts quan els locals intentaven sense èxit tocar la pilota. L’única sensació de perill es van donar en les jugades a pilota parada.

A partir d’eixe moment, el Saguntí va acabar per adonar-se que el rival era menys perillós del que deien. D’aquesta forma van arribar les dues primeres clares ocasions en les botes d’Oliva i Patxi, que van tindre l’oportunitat de sentenciar l’eliminatòria en la primera meitat. Superat aquest tram del xoc, les interrupcions van marcar un partit amb poc futbol.

El guió no va canviar a la segona part, quan els locals tenien més la pilota però els rogencs no patien. Mentre, el Benissa feia canvis per intentar variar la dinàmica del xoc, la rereguarda deixava més espais que Cristian a punt va estar d’aprofitar per anotar el primer.

Uns instants després d’aquesta ocasió va arribar el gol rogenc, obra de Luis Morelló, que va aprofitar una pilota solta a la frontal de l’àrea per plantar-se davant d’Aurelio i creuar un xut ras que va portar el deliri a la graderia saguntinista.

Amb més de mitja hora per jugar, el guió marcava que el Benissa estrenyeria per tractar d’anotar els tres gols que necessitava per remuntar, però la solidesa rogenca, liderada per la parella de migcampistes formada per Redondo i Pep, va ser desesperant per als alacantins que van acabar de baixar els braços després de l’expulsió de Poli al 29.

A partir d’ací només faltava esperar que l’àrbitre decretara el final del xoc, moment que va donar pas a les celebracions amb l’afició botant al camp i festejant la gesta sobre el terreny de joc amb els jugadors, cos tècnic i directius.

Càntics, felicitacions i molta emoció han marcat uns moments històrics, en els quals el Saguntí ha celebrat l’ascens 24 anys després. Després de la celebració en el vestuari, la caravana saguntinista ha posat rumb a casa on els espera una festa a la Glorieta.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic eleconomico.es el 19 de juny de 2010.