Inici » Notícies » Economia

El BLOC demana que l’Ajuntament deixe de pagar a la SGAE

28 de juliol de 2011 No hi ha comentaris
Policies assistents al curs d'intervenció policial

Policies assistents al curs

La regidora de la Dona, Gloria Ivars Martínez ha informat de la finalització dels cursos de formació en igualtat de gènere dirigits al personal municipal.

Aquests cursos s’emmarquen en el projecte “Igualtat Pública” que va ser subvencionat per la Diputació Provincial d’Alacant i que contemplaven tant mesures de conciliació laboral i familiar com la formació en igualtat de gènere del personal municipal.

Un total de 14 policies locals del nostre municipi s’han interessat pel curs anomenat “La Perspectiva de Gènere en la Intervenció Policial” que consta de 2 mòduls dedicats a la violència de gènere, un a delictes contra la llibertat sexual i un quart mòdul dedicat a les dones objecte de tracte de persones.

La regidora Gloria Ivars ha declarat “la formació és fonamental a l’hora d’atendre les víctimes de la violència de gènere. La realització d’aquests cursos ens permet complir amb els objectius del Pla d’Igualtat Municipal de Benissa aprovat en 2010 i que contemplava com a acció prioritària l’atenció i prevenció de la Violència de Gènere en col·laboració amb les àrees municipals i agents implicats”.

Ivars va voler recordar que, a més d’aquests cursos de formació en matèria de violència de gènere, la Regidoria de Dona ha preparat per a commemorar el 25 de novembre, dia contra la violència de gènere altres activitats com l’exposició I TU…QUÈ ETS? o la representació de l’obra de teatre “Mujeres de ojos grandes” diumenge que ve dia 4 de desembre a les 19h al Centre d’Art Taller d’Ivars.

portaveu del BLOC de Benissa – Coalició Compromís” src=”https://www.infobenissa.cat/wp-content/uploads/2011/07/Xavi-Tro1-300×199.jpg” alt=”Xavi Tro, portaveu del BLOC de Benissa – Coalició Compromís” width=”300″ height=”199″ />
El portaveu del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS, Xavi Tro demana als responsables polítics de les regidories amb factures pendents d’abonar a l’SGAE que no paguen ni un sol euro més a aquesta societat fins que no es clarifique la seua situació judicial actual. A més, el regidor nacionalista li demana a la regidora de cultura i representant de l‘Ajuntament de Benissa al MACMA, Pepa Martí, que comunique aquesta decissió a aquesta mancomunitat cultural i aconselle a la resta de municipis de la nostra comarca que adopten la mateixa postura.

Tro ha reconegut que no esta d’acord amb el fons de la qüestió del canon que es paga a l’SGAE per l’organització d’events públics tot i que ha assenyalat que evidentment sempre cal complir amb la legalitat. Però en aquest cas, l’SGAE esta sent investigada per la seua gestió econòmica i fins i tot el seu president Teddy Bautista ha dimitit recentment després de destapar-se una trama de desviament de fons, apropiació indeguda i delictes societaris, pel que el portaveu del BLOC de Benissa considera que es deu actuar amb un minim sentit de prudència i no avançar diners públics.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Benissa no pagaria, al menys de moment, els 15.516,79 euros que li deu a l’SGAE en conceptes de concerts, teatres, pel.lícules i altres actes que s’han fet recentment al nostre municipi. Xifra que cal retindre en les arques de l’Ajuntament i que es sumaria, si finalment es fa el pagament, als ja 186.610,82 euros que ha pagat el nostre Ajuntament en els últims cinc anys.

El portaveu del BLOC recorda que el cobrament de l’SGAE als ajuntaments es totalment abusiu ja que l’aplicació del canon que realitza inclou en el total de la factura la propietat intelectual dels autors (als que cal tindre tot el respecte i pagar pel seu ús) més les despesses de producció (escenaris, allumenat, so, etc.), sent aquesta pràctica a la que Xavi Tro s’ha referit com “un autèntic atracament a mà armada”. Al parer del regidor els drets d’autor han de ser gestionats per organismes públics, democràtics, transparents i responsables, regits baix criteris que busquen per damunt de tot el bé públic, la difussió popular de la cultura i la defensa dels drets dels autors i creadors, tot just el contrari que fa l’SGAE.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/