Inici » Notícies » Economia

Benissa resoldrà la malversació de fons del recaptador amb el cobrament de 240.000 euros

17 d'agost de 2005 No hi ha comentaris

L’equip de govern del PP va donar llum verda al lletrat Joaquín Galán perquè negocie amb la família de l’exrecaptador municipal, que va malversar 781.000 euros (uns 130 milions de pessetes) entre 1989 i 1996, un pacte pel qual un dels descendents de Luis Jiménez pagaria a l’ajuntament 240.000 euros. A més, renunciarien al recurs presentat en el Tribunal Suprem pel qual el consistori podria arribar a pagar 132.000 euros en concepte de costes d’un judici.

Durant la reunió de portaveus en la qual es va convertir l’a priori ple extraordinari d’ahir es van abocar dures acusacions; sobretot entre el batle, Juan Bautista Roselló, i el portaveu del CIBE i primer edil llavors, Isidor Mollà. Rosselló va asseverar que “els que saben el que va passar són l’exrecaptador que ja està mort i Isidor Mollà que calla” i va citar diverses vegades l’esposa de l’exbatle que “va cobrar més de 30.000 euros de l’ajuntament per treballar en el cas”. Per la seua banda, l’independent va acusar Rosseló de dir “un seguit de mentides” i va afirmar que “arribaran a un pacte el batle, l’advocat i la família perquè són tots del PP”.

El batle i el lletrat van defensar arribar a un acord amb els Jiménez Noguera “perquè si no correm el risc de no recuperar res”. Segons ells el màxim que podria obtenir el consistori si es seguira amb la via judicial serien 108.000 euros mentre que amb el pacte recaptarien 240.000 euros més les costes.

Una mobylette com a patrimoni

No obstant això, l’independent Mollà va manifestar que “la família té una finca a Les Rotes de Dénia que podria valdre per a aconseguir que reposaren els diners que va malversar el recaptador”. L’advocat Galán va contestar que “aquest immoble havia estat venut”. Així mateix, el portaveu socialista Vicent Cabrera, va expressar que “el fill del recaptador no té escapatòria perquè està clar que va gastar diners dels comptes de son pare”. El funcionari tenia de patrimoni declarat únicament una mobylette. A més, Cabrera, va assegurar que “si volen un pacte és perquè oloren Fontcalent” i va demanar que l’ajuntament “no aprove l’acord i presente un escrit de qualificació només contra l’imputat”.

No obstant, el lletrat contractat per l’ajuntament que va advertir la corporació amb renunciar si no arribava a un acord va assegurar que “els únics diners comptabilitzats que es va endur són 300.000 euros, la resta no se sap on està”.

Així les coses, PSOE i CIBE-Bloc van apostar per seguir amb la via judicial “perquè estem convençuts que es pot cobrar tot”. Socialistes i nacionalistes van votar en contra de la proposta que va rebre el suport del PP i va comptar amb l’abstenció del PSI.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/