Inici » Notícies » Cultura

Presenten esta vesprada a Benissa el llibre “La agonía de la II República”

30 de maig de 2014 No hi ha comentaris
Imatge de la la portada del llibre "La agonía de la II República"

Imatge de la la portada

L’historiador benisser Robert Llopis, juntament amb Eladi Mainar i José Miguel Santacreu, presentaran aquesta vesprada (19.00h, Seu Universitària) el llibre “La agonía de la II República”.

El llibre comença amb el colp de Casado i acaba amb el final de la guerra. Es tracta d’un estudi que reflexiona i argumenta sobre les setmanes finals de la II República des que Casado va intervindre amb el colp a la II República fins que Franco va assumir el poder i implantar la dictadura que duraria 40 anys.

L’estudi arranca tenint en compte tres arrels: els presoners italians del CTV que esperaven ser embarcats per la Creu Roja, en una de les últimes operacions humanitàries; en l’eixida del Consell Nacional de Defensa en els bucs de guerra britànics i en el dramàtic final de la II República al port d’Alacant on molts van perdre l’esperança i la vida…soldats republicans i civils es van veure atrapats.

El llibre ha sigut escrit a tres bandes: Eladi Mainar; professor d’ensenyament secundari que ha signat nombrosos treballs, estudis i articles sobre aspectes militars i la situació internacional durant la Guerra Civil Espanyola. José María Santacreu , professor d’Història Contemporània a la Universitat d’Alacant i especialista en l’episodi de la Guerra Civil i en Memòria Històrica i Robert Llopis i Sendra, treballador social que és, a més, investigador de la Guerra Civil Espanyola i molt particularment al voltant de la sanitat i la desmobilització de les Brigades Internacionals a la zona valenciana.

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/