Inici » Notícies » Cultura

Presentació del Calendari dels Brillants a la Universitat d’Alacant

17 de gener de 2017 Un comentari
Portada del Calendari dels Brillants

Portada del Calendari dels Brillants

El proper dimecres 18 del present, i a les 20h tindrà lloc en la seu central de la Universitat d’Alacant, en l’edifici de l’antiga Escola de Comerç, la presentació del Calendari dels Brillants en l’edició corresponent a l’any 2017. L’acte comptarà en la taula de presentació amb els escriptors alacantins Joaquim G. Caturla, Daniel Climent i Emili Rodríguez Bernabeu i el professor de la universitat Carlos Martin Cantarino, així com Joan Josep Cardona, director i propietari del calendari.

Per altra part el documental “Calendari begut, calendari venut” commemoratiu del 30 aniversari de la publicació, amb guió del propi Cardona i la realització de Daniel Mas finalitzarà la seua fase de muntatge el dilluns dia 16. En el documental, d’una duració d’hora i quinze minuts, produït per Joan Josep Cardona i Maria Rosa Ibáñez, actuen vora uns quaranta intervinents. Les escenes s’han rodat a Benissa, diversos llocs de la comarca i València capital així com de les comarques catalanes de La Cerdanya i el Solsonès. Prèvia la seua projecció en públic, i a les localitats que ho sol·liciten, tindrà un pase privat dedicat als col·laboradors del calendari i dels intervinents en el documental, acte que tindrà lloc en Ondara i organitzat per la Regidoria de Cultura de l’esmentada població. L’entrada al públic és gratuïta.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • JOAN JOSEP CARDONA IAVRS ha dit:

    CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ.
    Malgrat fer una nit climatològicament parlant prou desagradable la sala que ens reservaren aparegué prou nodrida d´espectadors. Els socis del “Casal el Tio Cuc” i els professors de la universitat implicats feren un excel·lent treball de convocatòria. I gracies, com no a la carinyosa nota de premsa del diari “ALICANTE PLAZA” En la taula de parlaments estavem les persones enunciades. Joaquim G. Carturla feu les presentacions alhora que comentà els aspectes del calendari i ens parlà del món de les rondalles. Insistí en la bellesa dels texts i en la cura exquisida de la impremta Avellà en fer un producte tan acurat. El doctor Emili Rodríguez Bernabeu presentà a l´auditori dos magnífics exemplars antics de dos èmuls del Calendari dels Brillants publicats als Estatus Units, país on ell sol tenir algunes estades. Feu la comparació entre aquells i el Calendari dels Brillants. Evidentment, el doctor Rodríguez, enamorat de la producció literària on ens delecta amb tan bells escrits es decantà per l´excel·lència del Calend. dels B. L´erudit professor Daniel Climent començà la seva intervenció mostrat, i llegint, un poema de Joan Maragall titulat “Una floreta sense nom”. Com a excepcional botànic que és, feu una comparança de la bellesa de la humil floreta amb la seva fragància i, alhora, digué que les “humils floretes” fan possible la creació d´un Calendari dels Brillants que ja va per la seva trenta edició. Era nit d´entusiastes i sincers parlaments. El professor Carles Martin Cantarino , que ell mateix es diu “col-laborador in pectore” , manifestà el seu penediment per no haver pogut escriure en l´edició actual i feia allí , amb un gran sentit de l´humor, un acte penitencial. Dedicà un espai de la seva intervenció a glosar l´interès que el Calendari suscita entre els seus alumnes de la matèria d´ecologia que té al seu càrrec en la universitat d´Alacant. Feu una concatenació de les informacions fitozoològiques del calendari, amb el llunari i el santoral. Finalment jo vaig donar les gràcies a l´organització, a public i a intervinents, vaig contestar algunes preguntes i vaig prometre que atendria la sol-licitut de presentar el documental de “Calendari begut calendari venut” en aquella seu universitària tan prompte com siga possible. La organització, davant la dificultat de poder-se trobar canals de distribució del Calendari en les llibreries d´Alacant per poder-se adquirir pel public va aportar la solució d´obrir un enllaç en la universitat i per subscripció de peticions es demanaria a LA MACMA els exemplars necessaris per assistir la demanda del public d´aquella ciutat. En fi, una trobada molt agradable i on jo en vaig trobar molt a gust entre bons amics , un public amè i les atencions rebudes per les autoritats acadèmiques. JOAN JOSEP CARDONA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/