Inici » Notícies » Cultura

L’alcoià Francesc Gisbert guanya el nové Premi Bernat Capó

24 de novembre de 2007 No hi ha comentaris

La novena edició dels Premis Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular ja té guanyador. És l’alcoià Francesc Gisbert, que s’ha fet amb la distinció de 2007 gràcies a la seua obra “Màgia per a un poble. Guia de creences i criatures màgiques populars”.

El premi, organitzat per Edicions del Bullent amb la col·laboració del Museu Valencià d’Etnologia, l’Ajuntament de Dénia i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA), es va resoldre ahir i es va fer públic en el sopar dut a terme en els salons El Poblet de Dénia.

El jurat va valorar l’obra de Gisbert perquè “es tracta d’un treball molt divulgatiu, amb un llenguatge molt ric i combina el rigor expositiu amb la qualitat literària, ompli un buit de coneixement i representa un esforç de sistematització en un camp que molt sovint es presenta dispers. A més, recupera un patrimoni immaterial molt vulnerable al pas del temps”. El jurat ha estat integrat en aquesta edició pel coordinador de la revista Caramella, Josep Vicent Frechina; la conservadora del Museu Valencià d’Etnologia, Flaminia Guallart; Emilia Simón, del Servei de Patrimoni Arqueològic de la Conselleria de Cultura; i Gil Manuel Hernández, professor de la Universitat de València.

El premiat, Francesc Gisbert, és llicenciat en Filologia Catalana i, actualment, professor en l’institut de Mutxamel, a L’Alacantí. A pesar de la seua joventut (va néixer a Alcoi en 1976), acapara ja multitud de premis de narrativa històrica, d’obres infantils i de novel·la.

L’obra premiada “Màgia per a un poble” és una guia divulgativa sobre les creences i costums màgics arrelats en la cultura dels valencians. En la seua primera part tracta sobre criatures màgiques de l’imaginari popular; en la segona, ofereix als lectors més aventurers una ruta de tresors amagats.

Gisbert va manifestar que el premi Bernat Capó “representa un repte personal”, ja que “després d’haver escrit tantes obres de creació, em va il·lusionar el projecte d’escriure un llibre d’investigació basat en informació extreta de la literatura popular”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/