Inici » Notícies » Cultura

La Regidoria de Cultura impulsa una escola municipal de teatre

10 d'octubre de 2008 No hi ha comentaris

El 14 d’octubre s’obri el teló a Benissa. Comencen les classes de l’Escola Municipal de Teatre de Benissa, una escola de nova creació que estarà a càrrec dels professors de teatre César Monzonís i Rebeca Mut, membres de l’Associació Xinglot Teatre.

El regidor de Cultura, Xavi Tro, s’ha mostrat molt satisfet per l’acollida que ha tingut la idea i espera que aquesta nova iniciativa sorgida de l’àrea de cultura qualle entre els afeccionats al teatre que hi ha al nostre poble. “Hi ha moltes persones que participen a les obres de teatre que realitzen anualment la Comissió de Festes “Puríssima Xiqueta”, les filaes capitanes de Moros i Cristians, o que són afeccionats que estan desitjant pujar-se a un escenari i segurament no tenen cap oportunitat”, va assegurar Tro.

A dia de hui ja s’han inscrit 13 alumnes, tot i que encara està oberta la matrícula. Les persones interessades hauran de cridar al Departament de Cultura al telèfon 965731313. Les classes s’impartiran en les instal·lacions de la Seu Universitària, els dimarts de 19.00 a 21.00, i la primera classe serà dimarts que ve 14 d’octubre.

L’objectiu inicial d’aquest projecte és crear una Escola de Teatre Municipal que puga atendre les necessitats i inquietuds de formació teatral del poble de Benissa, impulsant l’afició al teatre, potenciant la creació de grups, assessorant i col·laborant en les formacions existents. Així mateix l’Escola de Teatre incentivarà en la mesura de les seues possibilitats, la participació dels seus membres en activitats amb format d’espectacle ja siga d’iniciativa municipal o des de la resta d’associacions culturals i socials del poble.

L’Associació sense ànim de lucre Xinglot Teatre es responsabilitzarà d’engegar i de gestionar l’Escola, mitjançant un mètode teatral relaxat i divertit, on es treballarà la creativitat, la memòria, la comunicació, el treball en equip, el sentit ètic i estètic, el coneixement del propi cos, la comprensió de les diferències i la diversitat cultural.

Xinglot Teatre està format per un grup de persones que des de fa quinze anys han realitzat diverses propostes dramàtiques a la Marina Alta des de diverses formacions com Burrera Comprimida, de Salvador Bolufer, La Butaca Teatre de Pego, Terato Teatre de Pedreguer i Baurgabà Teatre de Dénia.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/