Inici » Notícies » Cultura

Just Sellés presenta a Benissa el seu llibre “Diània, paisatges costaners”

2 de desembre de 2021 No hi ha comentaris
Cartell de la presentació

Cartell de la presentació

L’escriptor Just Sellés presenta demà divendres 3 de desembre a les 19.00h a la Seu Universitària de la Marina el seu llibre “Diània, paisatges costaners”, una travessia fotogràfica amb 350 instantànies dels fabulosos paisatges de la Mediterrània. L’acte inclou la rapsòdia de Silvia Tàpia i Joan Femenia i la projecció de l’audiovisual “Diània amb veu de dona”.

L’acte està organitzat per la Seu Universitària de la Marina i compta amb la col·laboració del Casal Cultural de Benissa i l’Agrupació Fotogràfica Benissa.

Sinopsi

Diània paisatges costaners és, segurament, el més bell llibre de fotografia que aconseguiré fer mai. I això és així perquè sovint la fotografia és una projecció de l’estat anímic del fotògraf i la simple contemplació de la mar, la nostra mar, transmet tota classe d’emocions. Caminar les sendes que voregen els tallserrats de la Marina i abocar-se en silenci al precipici per escoltar la veu de la mar alimenta l’esperit; igualment l’alimenta passejar algunes platges de la Safor on les marjals i els cordons dunars encara romanen vius, o bussejar els alguers allà on encara abunden, o guaitar l’horitzó des d’una torre costanera, o bivaquejar furtivament en alguna cala perduda, o pescar de nit sobre un canyís al capdavall d’un penya-segat –sí, en ple segle XXI!–, o acariciar els peus dels gegants de pedra que amollonen la mar: del cap d’Or, del de Sant Antoni, la Nau, el morro de Toix o del mateix Ifac, mentre navegues la mar silent i encalmada. Palejar arrimat als penya-segats, admirar el que queda de les antigues pesqueres de canyís i cingle, endinsar-se en les mateixes coves que amagaren pirates i contrabandistes, o fondejar a recer del vent en un portitxolet o una caleta, i tot açò fer-ho en solitud o acompanyat d’un bon amic, en temporada baixa, aprofitant les encalmades hivernals, ha sigut d’allò més emocionant i enriquidor. No, no caben més emocions al cor i en la mirada d’un enamorat de la mar.

No estima la terra qui no la coneix, ni la preserva de dany qui no la valora. Coneixement, estima, valoració i preservació són una successió natural de conseqüències, i és segur que, després d’admirar i assimilar els paisatges que trobarem en este llibre, coneixerem més i millor la terra nostra per a més i millor estimar-la, per a enfortir i afonar en el seu sòl la nostra arrel identitària. Gaudiu de la travessia!

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/