Inici » Notícies » Cultura

Joan Nave guanya el primer combat en el IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana i passa a les semifinals

10 de gener de 2020 No hi ha comentaris
Joan Nave, el dimecres passat, al Teatre Arniches d'Alacant

Joan Nave, el dimecres passat, al Teatre Arniches d’Alacant

Joan Nave va vèncer a Gemma Miralles el passat dimecres 8 de gener en el Teatre Arniches d’Alacant en el primer combat del IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana. Ara, el “Garroferet de Benissa” s’enfrontarà a finals de gener contra una de les persones vencedores dels quarts de final que es disputen a la Sala Matilde Salvador de La Nau a València.

El IV Torneig de Dramatúrgia consta de 8 participants (2 d’Alacant, 2 de Castelló i 4 de València), els quals han de preparar un text teatral pensat per a 2 actors o actores professionals. El dramaturg lliura el text amb 3 setmanes d’antelació, però ni ell coneix quins seran els actors triats per l’organització, ni aquests saben qui és l’autor del text. Arribat el dia de l’enfrontament i només a dues hores que s’òbriguen al públic les portes del teatre, per fi uns i altres es coneixen i disposen d’aquest temps limitat per a poder treballar el text conjuntament i resoldre a contrarellotge una interpretació que potser no s’ajustava al que havia pensat l’autor.

El format de la competició propicia que els textos siguen molt conversacionals i es faça una lectura dramatitzada d’aquests, amb una posada en escena senzilla però molt efectiva, dalt d’un quadrilàter, com si es tractara d’un combat de boxa.

Joan Nave

Joan Nave

El Torneig de Dramatúrgia va sorgir fa quatre anys com una iniciativa de creadores.es. Dos anys després l’Institut Valencià de Cultura, de la mà del seu subdirector d’arts escèniques i dramaturg i productor, Roberto Garcia, va decidir recollir la idea i donar-li una continuïtat, ampliant el seu abast a tot el País Valencià. Actualment part de la coordinació està cedida a AVEET, l’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals, que cada any encarrega a un dramaturg la seua realització, sent enguany la dramaturga Jéssica Martínez qui la duu endavant.

Aquest torneig és un dels pocs que paga tant als creadors com als actors, un fet destacable per a dignificar l’activitat teatral. La persona guanyadora obtindrà com a premi, a més, la possibilitat de participar en el Torneig de Dramatúrgia Festival Temporada Alta 2020 de Girona.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/