Inici » Notícies » Cultura

Es presenta el llibre d’història “Benissa des de la conquesta a l’expulsió (1238-1608)”

4 de juliol de 2005 No hi ha comentaris

El cronista d’Alcanalí, Miguel Monserrat, presentarà divendres que ve en la seu universitària de Benissa el llibre d’història “Benissa des de la conquesta a l’expulsió (1238-1608)”.

El volum, segons l’autor, “ha estat un treball, nascut del sentiment i incentivat pel cordial estímul rebut d’uns bons amics de Benissa entre els quals destacaria a Pepe Ivars Bertomeu “Porsellanes”, sense el padrinatge moral i material del qual, assolir el final haguera estat més difícil”.

Monserrat compta en el seu currículum el fet d’haver escrit en els últims anys les obres històriques “Del viure i del morir a Alcanalí”, la transcripció de les cartes pobles d’Alcanalí i Xaló-Llíber, i “La vall de Xaló: Visió històrica 1238-1600”. Per a ell, “aquest llibre parla d’un temps que per mancar de documentació, diguem-ne pública o oficial pel que fa al poble pla, m’he hagut de basar en la que van deixar els reis i senyors de l’època, amb els seus càrrecs i prebendes, les seues propietats i la manera d’administrar-les, les seues riqueses i les seues ambicions”.

ELS VASSALLS PART DE L’ESDEVENIR HISTÒRIC

En aquest sentit, indica que “el volum a part d’oferir una relació correcta dels senyors de Benissa, tracta de mostrar que els propis vassalls siguen també protagonistes i fins a on ha estat factible s’han inclòs, amb els seus noms i cognoms, com a part integrant i ineludible que foren del seu esdevenir històric”.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/