Inici » Notícies » Comunicat

L’Ajuntament i el Casal Cultural-ACPV organitzen un concurs d’idees per a un monument a les brigades internacionals

9 de maig de 2007 No hi ha comentaris

L’Ajuntament de Benissa, en col·laboració amb el Casal Cultural de Benissa-ACPV, convoca un concurs d’idees per a
la realització d’una obra artística de caràcter escultòric en memòria de les Brigades Internacionals i al seu servei
sanitari, que serà ubicada en la zona verda de la Casa Feliu, en l’Avinguda del País Valencià prop de l’accés a la
població des de Calp.

Podran participar en el concurs tots els escultors que ho desitgen, sense limitació d’edat, lloc de residència o nacionalitat.

L’obra haurà de ser original i inèdita, al·legòrica al motiu del concurs o, en tot cas, el que l’artista entenga que puga simbolitzar un homenatge a les brigades internacionals i la labor que van desenvolupar durant la seua estada a Benissa.

L’autor podrà emprar per al disseny del monument els materials que crega més idonis a les seues exigències expressives (bronze, pedra, ferro, ciment, etc.), però amb la condició que siguen sòlids, segurs i resistents a l’acció dels agents atmosfèrics i humans, garantint-se amb això la seua perdurabilitat.

El premi constarà de dos parts:

– 11.000 euros , com a dotació per a la realització de l’obra.
– 1.500 euros, en concepte de premi al guanyador del concurs d’idees i per l’import del qual es compromet a executar l’obra amb les condicions exposades en la memòria aprovada pel jurat i en les dates previstes en les bases.

Per a participar en el concurs es presentarà una memòria explicativa de l’obra en què s’haurà d’exposar de forma detallada tots i cadascun dels detalls que componguen el monument, incloent dimensions finals, materials a utilitzar, plànols i cotes, duració del muntatge i tot allò que faça més comprensible el treball així com el sentit final de l’obra. També podrà anar acompanyat de fotos virtuals, dibuixos, infografies i maquetes a escala.

El termini d’admissió de propostes finalitzarà a les 14.00 hores del dia 29 de juny de 2007. Les obres podran lliurar-se personalment, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00h, en:

CENTRE CULTURAL
C/ Pare Andrés Ivars, 21-2a planta. 03720 BENISSA
E-mail: centrecultural@ayto-benissa.es
Tel.: 965731313 Fax: 965733433

Els projectes també podran ser enviats per agència de transport o qualsevol altre mitjà de porta a porta, pel seu compte i risc i a ports pagats, tant el lliurament com en la devolució, indicant en l’embalatge MONUMENT BRIGADES INTERNACIONALS.

El jurat estarà format pels membres de la Comissió de Cultura de la corporació i un representant del Casal Cultural de Benissa-ACPV, assessorats per un artista o tècnic qualificat.

El jurat triarà, de manera inapel·lable, el projecte que entenga millor compleix amb els objectius del concurs i farà públic el seu veredicte abans del 20 de juliol de 2007.

Al guanyador se li concedirà un termini de noranta dies per a l’execució de l’obra que, en tot cas, haurà d’estar llesta per a ser inaugurada el dissabte 3 de novembre del 2007, coincidint amb els actes de les II Setmanes d’Homenatge a la República i a les Brigades Internacionals organitzades pel Casal Cultural de Benissa-ACPV.

Les propostes no premiades podran ser arreplegades per l’autor o el seu representant degudament acreditat, durant els 30 dies següents a la decisió del jurat. Finalitzat aquest termini, passaran a propietat municipal i podran ser destruïdes.

La participació en el concurs implica la plena acceptació d’aquestes bases així com de les decisions del jurat.

Arxius d’interés
Bases de la convocatòria

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/