Home » Archive

Arxiu d'articles: Infobenissa TV

Destacada, Infobenissa TV »

[12 abr. 2020 | No Comment | ]
Infobenissa TV: Entrevista a la Partida de Sant Antoni i Núsols

Infobenissa presenta un nou vídeo rescatat de l’arxiu audiovisual de Telebèrnia emés als anys vuitanta. Es tracta del capítol del programa “Paratges, contaralles i personatges” centrat en les partides de Sant Antoni i Núsols i presentat pel mestre Pere Cabrera.

En aquest vídeo apareixen la tia Paquita de Núsols (mare de Miguel Ferrer el metge), Joaquín Cabrera “del Tossal” (amb corbata), Miguel Ivars “de Sardí” (amb ulleres) i la seua dona Josefa Bertomeu “de Batito”.

Els veïns responen qüestions sobre la desapareguda Ermita de Sant Antoni i el porrat que feien, els […]

Destacada, General, Infobenissa TV »

[10 nov. 2015 | No Comment | ]
Infobenissa TV: Benissa als anys 70

Infobenissa publica un nou vídeo del poble amb imatges dels anys setanta. En aquesta gravació, feta en format Super 8, apareixen imatges del carrer Ample, la costereta del Convent i el Pla de Bonaire. Podem vore el canvi que ha tingut Benissa en aquest temps, els models de cotxes de l’època, imatges de l’antiga Gasolinera Repsol (actual gasolinera BP) i del Bar Restaurant Bonaire.

General, Infobenissa TV »

[5 des. 2014 | One Comment | ]
El canal de youtube PenyaLesJoies publica un vídeo de la nevada de 1983

El canal de youtube PenyaLesJoies acaba de publicar un vídeo de la gran nevada a Benissa de febrer de 1983. El vídeo està dividit en dos parts: la primera és en format VHS i va estar enregistrat per Pedro Juan Moragues i la segona en format Super8 per Miguel Giner. Al vídeo es pot veure la quantitat de neu que hi havia, la gent jugant amb la neu a la plaça, la dificultat dels camions per transitar per la carretera i algunes imatges gravades a La Capella, entre […]

General, Infobenissa TV »

[4 nov. 2014 | No Comment | ]
Nous vídeos al canal de youtube de La PenyaLesJoies

El canal de youtube de la PenyaLesJoies segueix publicant regularment vídeos dels esdeveniments més destacats a Benissa. Entre les novetats que trobem vídeos de la Fira i Porrat de Sant Antoni, de les festes d’estiu, de Moros i Cristians, de diferents concerts i de les festes patronals de la Puríssima Xiqueta.

En aquesta ocasió destaquem el vídeo del Tercer Centenari de la Puríssima Xiqueta, corresponent a les festes de l’any 1984. El vídeo comença amb el pregó, el qual va estar a càrrec de […]

Destacada, Infobenissa TV »

[18 set. 2014 | No Comment | ]
Vídeos del pas de la torxa olímpica a Benissa (1992), elecció de la reina de 1987 i campament júniors 1989

El canal de youtube Penya Les Joies presenta nous vídeos històrics de Benissa corresponents a l’arxiu personal de Miguel Giner Ribes. El primer d’ells, el pas per Benissa de la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. La torxa va passar per Benissa el 20 de juliol d’eixe any a les 11.30h del matí. En 39 dies va visitar les 17 comunitats autònomes, recorrent més de 6.000 km. Va passar per 652 localitats i es va aturar en 60 d’elles. Actualment la […]

Destacada, General, Infobenissa TV »

[2 set. 2014 | No Comment | ]
Vídeos de la Fira i Porrat de 1984 i del fi de festa de Moros de 1990

El canal de youtube PenyaLesJoies ha publicat dos nous vídeos de Miguel Giner Ribes. El primer d’ells mostra la Fira i Porrat de Sant Antoni de l’any 1984 i es pot apareciar les atraccions de fira, els xiquets jugant al Parc de la Glorieta, una exhibició eqüestre, una partida de pilota i la matança del porc, feta pels carnissers del poble.

El segon vídeo registra la concentració al carrer València per a la cercavila humorística de fi de festes de Moros i Cristians. Va tindre […]

General, Infobenissa TV »

[28 ag. 2014 | No Comment | ]
Vídeos de la inauguració del museu etnològic el 1983, Festes de la Puríssima de 1982 i Festes de la Fustera de 1985

El canal de youtube PenyaLesJoies continua amb la seua recopilació de vídeos de Miguel Giner Ribes (“Miquel El Barber”).

En aquesta ocasió s’han publicat tres nous vídeos. El primer d’ells és la inauguració del Museu Etnològic de Benissa l’any 1983, en una Sala del Consell que s’acabava de restaurar. L’acte va tindre lloc l’1 de maig d’eixe any, Dia de la Huità, i va comptar amb la presència d’Antoni Garcia Miralles, president de les Corts Valencianes entre 1983 i 1995.

El segon vídeo, enregistrat en format Super 8, apareixen […]

Destacada, General, Infobenissa TV »

[19 ag. 2014 | No Comment | ]
Vídeos del batre al Corpus de 1986, de les festes del Pla dels Molins de 1989 i de les Filades Capitanes de 1990

El canal de youtube Penya LesJoies, on apareixen publicats regularment vídeos gravats per Miguel Giner Ribes, “Miquel El Barber”, ha penjat en els últims dies tres nous vídeos.

El primer d’ells va ser enregistrat a les Festes del Corpus de Benissa de l’any 1986. Els festers d’eixe any van recuperar l’art de batre en una era improvisada al Carrer Ample. Es pot observar el procés, les ferramentes utilitzades i al pare franciscà Àngel Talens (que també era fester) demanar silenci per poder sentir els cants de […]

Destacada, General, Infobenissa TV »

[11 ag. 2014 | No Comment | ]
Infobenissa TV: Cala Pinets, Cala Fustera i Port de Calp al voltant de 1975

Infobenissa TV presenta un nou vídeo enregistrat al voltant de l’any 1975 en format Super 8 per Pepe Nave Femenía de Cala Pinets, Cala Fustera i del Port de Calp. Al vídeo, de xicoteta durada, destaquen els coberts per a guardar les barques a Cala Pinets, apareix la Mar Morta, i es veu la zona de la Fustera amb un gran moviment de construcció de xalets.

Destacada, Festes, Infobenissa TV »

[7 ag. 2014 | No Comment | ]
Vídeo de les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1978

El canal de youtube PenyaLesjoies ha publicat un nou vídeo en format Super 8 de Miquel Giner Ribes (“Miquel EL Barber”) corresponent a les festes de la Puríssima Xiqueta de l’any 1978.

En aquest vídeo de les festes de 1978 podem veure diverses imatges interessants: un partit de futbol jugat al Camp de Futbol La Costa, acabat d’inagurar (29 de maig de 1976), entre festeres i festers per a arreplegar diners per a les festes. Hi ha imatges de les cervaviles des del carrer Alacant […]

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/