Inici » Notícies » Successos

Uns vàndals mutilen l’estàtua del Riberer

27 de desembre de 2005 No hi ha comentaris

L’estàtua realitzada en homenatge al Riberer està mutilada, ja que li falta una mà. La peça està situada al carrer Puríssima i recorda als homes que marxaven a la Ribera per a conrear arròs i guanyar-se un sou. El portaveu del PSI, Paco Montagut, va advertir en el ple d’aquesta circumstància que, segons la seua versió, és fruit d’uns vàndals que van actuar durant l’últim cap de setmana. El carrer Puríssima és la via de passada i comunicació entre els dos pubs de la localitat i molts caps de setmana hi ha destrosses en el mobiliari urbà, negocis i cases particulars.

Montagut va instar al batle a prendre mesures per a prevenir aquest tipus d’incidents que es repeteixen des de fa una temporada. La Regidoria de Seguretat Ciutadana va preparar un pla especial per a actuar les nits del divendres i dissabte. Per la seua banda, la Regidoria de Joventut va realitzar una campanya de conscienciació entre els joves per a evitar aquests usos dolents. Però no hi ha solució, almenys de moment, a aquesta problemàtica social i per això Montagut va suggerir un debat de totes les forces polítiques per a prendre mesures en tots els àmbits.

Per altra banda, tots els grups van recolzar la proposta del CIBE-BLOC de crear un protocol d’actuació integral en els casos de violència de gènere que sorgisquen a la localitat. Es tracta de posar en pràctica una sèrie de pautes a seguir pels distints departaments municipals i extramunicipals que hagen d’intervenir davant una situació de violència contra la dona. La Regidora de Benestar Social, María Angeles Crespo, va comentar que existeixen projectes en aquest sentit i es va comprometre a treballar amb la resta de forces polítiques per a definir el protocol d’actuació davant la violència de gènere.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/