Inici » Notícies » Successos

Un violador de Benissa confessa que va abusar de 19 joves

1 de febrer de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAIS l’1 de febrer de 2008:

La secció primera de l’Audiència d’Alacant va asseure ahir en el banc dels acusats un home processat per agredir sexualment i abusar de 19 joves, 13 d’elles menors d’edat, en diversos pobles de La Marina Alta i La Marina Baixa, entre els anys 2004 i 2006. Un acord entre les parts va avortar la vista oral del cas. El processat es va confessar culpable dels fets i va acceptar una pena de 46 anys i mig de presó. El ministeri públic va rebaixar en deu anys la seua petició inicial de condemna de 56 anys i mig en apreciar l’atenuant d’alteració psíquica. Complia presó preventiva des de març de 2006.

Els fets es remunten a 2004, quan la persona jutjada va abusar sexualment d’una jove de 15 anys a Altea. Dies després, cometia la mateixa agressió contra una altra dona, en aquest cas major d’edat, en la veïna localitat de Dénia.

Un any després i en el mateix municipi, segons relata l’escrit d’acusació del fiscal, l’encausat va abusar d’una xiqueta de nou anys. Posteriorment, va agredir una altra jove al Verger. La xica afortunadament va aconseguir burlar el setge del seu agressor i va fugir després d’un forcejament. Posteriorment, l’home es va abalançar sobre una altra xica de 13 anys a Dénia.

Dies després, el condemnat va intentar despullar una altra xica major d’edat. Aquest mateix dia, l’imputat va agredir sexualment a una xiqueta de 10 anys i a una altra jove, major d’edat. A més, va abusar d’una altra menor de 15 anys. Aquestes tres agressions les va substanciar el mateix dia i en el mateix municipi.

Ahir víctimes i familiars van ser citades en una altra instal·lació per a evitar veure’s les cares.L’Audiència d’Alacant va citar a les víctimes i als seus familiars en les instal·lacions dels jutjats de Benalúa. La intenció era impedir que les afectades es trobaren de nou amb el violador durant la seua declaració en la vista oral. S’havia previst que les dones declararen per videoconferència. No obstant això, no va ser necessari. Vicente Sala Castells, natural de Benissa, va admetre ahir totes les acusacions que va formular el fiscal, de manera que es va frustrar la vista oral del cas. Dos anys després de la seua primera agressió, el violador continuava sumant víctimes. En els tres primers mesos de 2006 va perpetrar deu abusos i agressions sexuals, cinc d’ells sobre xiquetes d’entre nou i 11 anys d’edat, segons consta en l’escrit de qualificació del ministeri públic.

En molts dels casos denunciats, el condemnat va retindre les víctimes en escales, plantes baixes o ascensors d’immobles. Les subjectava fortament, apunta el fiscal en la seua acusació, les espentava contra la paret i aprofitava per a tocar-les.

La jove del Verger que va aconseguir escapar del seu agressor després de sostindre un fort forcejament va ser qui va posar a la policia sobre la pista, al febrer de 2005. Com a conseqüència de la disputa, la dona va patir una contusió cranial i dolor al pit.

Per la seua banda, l’advocada del condemnat, Remedios Moreno, va al·legar que el seu defensat pateix una greu alteració física que li impedeix controlar els seus impulsos encara que, segons ella, no li impedeix distingir entre el que està bé i el que està malament.

Precisament, aquest atenuant va ser considerat pel ministeri públic que el va incloure en la petició de condemna. Finalment, el fiscal va reclamar per a l’acusat una pena de presó de 46 anys i mig de presó. No obstant això, segons s’estableix en el Codi Penal, l’agressor només en complirà dotze.

El condemnat, que complia presó provisional des de març de 2006, rep tractament psiquiàtric en el presidi.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/