Inici » Notícies » Successos

Rescaten sis banyistes i un policia local arrossegats per la marejada a la platja de Benissa

9 de juny de 2017 No hi ha comentaris
La policia amb dos de les dones rescatades

La policia amb dos de les dones rescatades

La marejada que ahir per la vesprada va afectar el litoral de Benissa va sorprendre els banyistes. Marisa i Isabel, dos turistes de Madrid de 54 i 60 anys, es van posar a nadar i ja no van poder tornar a la riba. Cansades, es van agarrar a una de les boies d’abalisament. Una altra amiga que nadava amb elles, Raquel, de 45, sí que va poder tornar a terra i va demanar ajuda. “Em va entrar pànic. I li vaig dir a la meua amiga que m’ofegava”, va explicar després Isabel, que va ser la que es va veure més apurada.

A la riba, els banyistes no s’ho van pensar dos vegades en tirar-se a la mar a ajudar les dos dones. Un policia local de Benissa va arribar nadant fins a elles. Mentre, uns altres quatre banyistes que volien ajudar també es van quedar sense forces. La ressaca els impedia tornar a terra. Igualment es van agarrar a les boies per a evitar que el corrent els arrossegara més endins.

Salvament Marítim va coordinar el rescat. L’empresa SVS, malgrat que no començava la vigilància d’aquesta platja fins demà dissabte, ja ahir estava operativa. Els seus socorristes van acudir des de Moraira amb la seua embarcació LR Cap d’Or. Van pujar a bord les dos dones i el policia local. Al mateix temps, es van coordinar amb el club nàutic de les Bassetes, que va enviar la seua embarcació a socórrer els altres quatre banyistes. El rescat també va ser complicat per les males condicions de la mar. Les ones trencaven amb violència contra la costa i la ressaca era molt forta. Els tres primers rescatats van ser portats al club nàutic de Moraira, mentre que els altre quatre van desembarcar a les Bassetes. Cap va patir lesions. Açò sí, van passar una molt mala estona.

Les dos banyistes que, involuntàriament, van provocar l’ona de solidaritat entre els banyistes que també van acabar rescatats, van explicar que es van confiar. No esperaven que la marejada fóra tan forta. Van començar ahir mateix les seues vacances i ho van fer amb un bon esglai.

La coordinació en un rescat tan complicat pel nombre de banyistes i l’estat del mar va ser perfecta.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/