Inici » Notícies » Successos

L’escola pública Manuel Bru es converteix en objectiu obsessiu dels lladres

19 de març de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 19 de març de 2009:

L’escola pública Manuel Bru de Benissa està en el punt de mira dels lladres habituals des de fa alguns mesos. A pesar que aquest tipus de delinqüents sap el que s’amaga al seu interior: material escolar, algun ordinador i xavalla en algun calaix de les oficines; una banda mes o menys organitzada, o grups de brètols sense cap connexió, han fixat els seus ulls en aquest centre educatiu amb tanta ferotgia, que no dubten a arrancar les reixes que protegeixen les finestres i regiren les instal·lacions de l’interior.

La matinada del dilluns al dimarts, quan els alumnes, pares i mestres van arribar a l’escola per a començar la seua jornada escolar es van quedar estupefactes quan van veure com dues de les reixes de les finestres havien estat arrancades per a entrar a furtar.

Aquesta era la imatge exterior que va sorprendre a tots. Però a l’interior, quan van accedir a les instal·lacions, el panorama no era molt millor. Munts de papers s’espargien per terra, els calaixos de les oficines van aparèixer regirats, igual que les prestatgeries, i algunes portes jeien a terra “rebentades” ja que els lladres van haver d’anar trencant-les, una a una, per a accedir a les principals oficines del Manuel Bru. De pel·lícula.

Encara que es desconeix la xifra exacta del botí que van aconseguir els lladres, fonts properes al centre asseguren que és més el dany material que el que han sostret.

Pel que sembla, més de 400 euros en metàl·lic que es guardaven a les oficines de l’escola, diners del centre i de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) s’havien evaporat.

Sembla ser que l’escola pública Manuel Bru de Benissa, està en el punt de mira dels lladres ja que en l’últim trimestre, des de Nadal fins hui dia, són ja tres les vegades que han entrat a furtar en les seues instal·lacions, en una de les anteriors sostraient diferent material informàtic i un projector audiovisual.

Tot apunta que en cada ocasió els lladres són diferents, ja que el “modus operandis” és totalment distint. La investigació està oberta, i encara que la xifra sostreta no ha sigut molta si que s’hauran de gastar diners per a arreglar els desperfectes ocasionats.

Uns arranjaments que si no arriba a ser per aquest succés no hagueren sigut necessaris perquè en aquestes instal·lacions no és rendible fer millores, ja que en finalitzar aquest curs l’escola se sotmetrà a una reforma integral i els alumnes es traslladaran a l’antic institut Josep Iborra.

Els operaris dels serveis municipals van arreglar ahir les dues finestres.La policia local i la guàrdia civil estan investigant els fets per a localitzar-ne els autors.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/