Successos

La mort del matrimoni va passar desapercebuda en trobar-se la urbanització buida pel Nadal

Ja eren solitaris per ells mateixox. Però l’arribada del Nadal els va aïllar encara més. La mort natural, però agònica, de la parella de britànics trobats el dimecres passat a sa casa de la costa de Benissa va passar desapercebuda en gran part perquè la majoria dels habitants de les cases adjacents estaven gaudint del Nadal als seus països d’origen. Com ells, molts són anglesos i, per tant, estan encara a Anglaterra.

Una anglesa establerta a Calp va explicar ahir a Levante d’Alacant que “la gent sol anar-se’n a la fi de novembre o principis de desembre i tornen a la fi de gener quan ja han passat el Nadal amb la seua família i amics”. D’aquesta manera, les dates coincideixen amb el període de més d’un mes que han estat els dos cadàvers en l’interior de l’habitatge sense que ningú s’haja apercebut de la seua absència vital.

Sobre la possible visita dels familiars a Benissa a causa de no tindre notícia dels britànics durant més de 30 dies, la mateixa ciutadana anglesa -que precisament va viure també a la zona de la cala Baladrar, urbanització Buenavista, durant uns anys- va manifestar que “hi ha molts que estan molt sols”. Carol Sanders es referia amb aquestes paraules al fet que “hi ha anglesos que vénen a viure ací i amb el temps perden tot el contacte amb la família” de tal manera que “si els succeeix alguna cosa ningú no s’assabenta”.

Molt majors

En aquest sentit, la presidenta de l’Associació Cultural i Ecologista de Calp (ACEC) que té 50 anys i duu 18 a la Marina Alta va citar el cas d’una parella també d’anglesos “que viuen a Benissa, són molt majors, ell té Alzheimer però no es relacionen amb gairebé ningú i no tenen família”.

Són majors molts d’ells i humils uns altres. L’estereotip de jubilat anglès o britànic que decideix passar els últims anys de la seua vida a la costa de la Marina Alta sol vendre la casa que té a la seua localitat natal. Amb aquests diners, es compra una més xicoteta al mateix lloc per a tornar de tant en tant i adquireix una altra en un municipi del litoral de les comarques d’Alacant. El clima. Aquesta és la principal raó per la qual els anglesos abandonen el seu país i es desentenen dels orígens. De fet, hi ha molts que ni tan sols quan moren tornen a la terra natal. “Les repatriacions són molt cares i molta gent no les hi pot pagar pel que finalment decideixen enterrar-los ací”, va contar Carol Sanders. Vegi’s sinó l’augment en els últims temps dels nínxols amb estrangers en els cementeris de la comarca.

Impostos iguals

En aquest sentit, la ciutadana anglesa va reivindicar que “els ajuntaments haurien de preocupar-se un poc més pels residents majors ja que tots paguem impostos municipals”. Si bé a continuació la presidenta d’ACEC va matisar que “també és cert que gran part dels jubilats que vénen no s’interessen per rebre atenció de cap tipus”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?