Inici » Notícies » Successos

Foment pagarà per una taca d’oli que va causar la caiguda de dos motoristes

30 de juny de 2013 No hi ha comentaris
Motorista (foto del flickr de RaidersLight)

Motorista (foto del flickr de RaidersLight)

La sala del Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional ha condemnat el Ministeri de Foment a indemnitzar dos motoristes que van patir un accident pel mal estat de la carretera. Els demandants van caure a la calçada després de xafar una taca d’oli. Els magistrats han fixat la indemnització en 19.600 euros, un quaranta per cent del que reclamaven els motoristes. L’Audiència ha rebaixat la quantia perquè els dos conduïen a 100 quilòmetres per hora en un tram en el qual la velocitat aconsellada era de 60.

L’accident va ocórrer el 18 de juliol de 2004 al quilòmetre 175 de la N-332 a l’altura de Benissa. Els dos motoristes circulaven per un tram de corbes en direcció a València quan van xafar la taca d’oli i van derrapar. Els dos van patir lesions greus (un d’ells es va fracturar la clavícula) i van reclamar 49.000 euros a l’administració per les ferides i els danys en les motocicletes. Segons la denúncia, l’empresa encarregada del manteniment va comprovar en arribar al lloc de l’accident que en la calçada hi havia una abundant quantitat d’oli d’un sinistre ocorregut la nit anterior. Els denunciants van basar la demanda en què l’administració no va complir amb les tasques de vigilància per a garantir la seguretat de la circulació dels vehicles.

L’Ajuntament de Benissa va informar al jutjat que el manteniment del tram on es va produir l’accident era responsabilitat del Ministeri de Foment. La Guàrdia Civil va precisar que l’accident va ocórrer a les 7.40h en un tram ascendent de la calçada i amb nombroses corbes. Els dos conductors van admetre a l’hospital de Dénia que circulaven a 100 quilòmetres per hora. Els guàrdies civils van destacar en l’atestat que la caiguda es va produir perquè van agafar una corba a més velocitat de l’aconsellada i per la taca d’oli.

Conservació integral

L’administració va al·legar que en la data del sinistre el servei de vigilància obligat pel contracte de conservació integral no era permanent i només establia un control diari de 7.00 a 15.00h. La comissió permanent del Consell d’Estat va concloure que el doble accident es va produir exclusivament per l’excés de velocitat pel que l’administració va desestimar la reclamació.

No obstant això, els magistrats de la sala del Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional consideren que està provat que en l’accident de les dues motocicletes va influir la velocitat indeguda a la qual circulaven els conductors i l’existència de la substància lliscant a la calçada. L’Audiència Nacional recalca que amb tota probabilitat la taca d’oli va aparèixer després d’un accident anterior perquè era molt gran. “Efectivament, la longitud de la taca de la substància lliscant era notable tal com recull l’atestat ja que cobria íntegrament el carril sentit Cartagena i una xicoteta part del de València, que era pel qual circulaven els recurrents”, precisa la sentència.

La sala conclou que l’administració és responsable perquè no ha acreditat que els serveis de conservació i manteniment hagueren passat pel punt del sinistre. Els magistrats tanquen la sentència fixant la indemnització en un quaranta per cent de les quanties reclamades per l’excés de velocitat.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/