Inici » Notícies » Successos

Els Pemberton es queden a la piscina

16 d'agost de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 14 d’agost de 2009:

Prop de la platja de la Fustera, en les aigües on gairebé perden la vida, passen les seues vacances Peter Pemberton, de 65 anys d’edat i la seua néta Bethany Jacobs, de tan sols 12, dues de les tres persones que va rescatar el policia local de Benissa, Antonio Páez, el dimarts passat, quan els corrents marins i unes ones de dos metres els allunyaven de la costa cap a una destinació incerta.

El patriarca de la família recordava ahir com van succeir els fets, i mantenia la convicció que a ell i a la seua néta els havia salvat la vida una persona anònima. Una cosa lògica, ja que Páez es va despullar de tota la roba, a excepció de la peça que oculta les parts íntimes, per salvar-los.

Al xalet on resideixen, Pemberton només feia que preguntar si l’home que els havia salvat estava bé, desconeixent que el seu heroic salvador era Antonio, el policia local de Benissa.

“Com està aquest home gran que ens va salvar? Ens va donar molta tranquil·litat”, comentava. I de sobte es va quedar estupefacte al veure a la portada de LAS PROVINCIAS que es tractava d’un policia local.

“Només em vaig adonar d’un policia, el que estava avisant als serveis sanitaris des del walkie a la platja, perquè qui ens va salvar era un home gran”.

Agraïment

Ara sols tenen paraules d’agraïment perquè “en aquells moments jo estava molt nerviós i impedia la tasca de rescat. En eixir ja li vam donar les gràcies i ara ho tornem a fer”.

Peter Pemberton va afegir que “ara que sabem que són policies hem de destacar el seu gran treball, autèntics professionals que en pocs minuts estaven rescatant-nos”.

Pemberton és l’avi d’una família nombrosa que juntament amb la seua esposa, filla i gendre han viscut un autèntic malson que, afortunadament, va acabar amb un final feliç. La seua néta Bhetany és la major de tres germans, dos xiquets d’11 i 7 anys, i encara no ha oblidat el succés.

Segons va explicar sa mare, “la meua filla va passar tota la nit plorant i tremolant perquè encara que sap nedar molt bé els corrents van poder amb ella i amb Peter”.

Tot va començar passades les 19.00 del dimarts quan els forts corrents i l’onatge, de més de dos metres i mig d’altura, impedien que ambdós, juntament amb altres dos turistes, pogueren eixir de la mar embravida.

Peter ho revivia amb aquestes paraules: “Ho vam passar molt mal; nosaltres estàvem jugant tranquil·lament a una zona on l’aigua ens arribava pel pit i de sobte vam notar que l’arena que teníem als nostres peus desapareixia i el corrent ens arrossegava”. Aquesta família ha preferit passar els seus últims dies de vacances prenent el bany al xalet llogat. “Ja no xafarem la platja fins que ens n’anem, ens quedem a la piscina de casa”, conclou Peter Pemberton.

Després de que ha succeït llancen un avís a tots els seus compatriotes anglesos perquè vagen amb compte ja que en el moment en què van succeir els fets no hi havia cap bandera que avisara del risc.

“Això a Anglaterra no succeeix, nosaltres sols vam veure una bandera blava i no hi havia cap més que indicara el perill dels corrents”. En aquest punt van coincidir amb els dos policies, Antonio Páez i Cristóbal González, ja que els socorristes de la Creu Roja se’n van de la platja a les 18.30 enduent-se amb ells la bandera.

La família Pemberton va comentar que demà tornaran al seu país, i van dir que van “a comprar LAS PROVÍNCIAS i quan arribem els ensenyarem als nostres amics el que ens ha succeït”. Afortunadament tot va quedar en un esglai perquè estaven els seus àngels de la guarda, Antonio Páez i Cristóbal González.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/