Inici » Notícies » Successos

Els acusats d’estafar més de 300.000 euros a Benissa l’any 2001 no es presenten al judici

25 de maig de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 25 de maig de 2007:

L’Audiència de València va suspendre ahir el judici previst contra huit croates i un espanyol acusats d’estafar 456.700 euros amb marcs alemanys fraudulents. Els processats no van comparèixer davant el tribunal de la secció segona, que ha d’enjudiciar si escau imposar a cadascun dels imputats la pena de cinc anys de presó, tal com ho sol·licita el fiscal.

Les suposades estafes es van produir a València, Alacant i Cantàbria, entre 2001 i 2002. Als acusats se’ls van intervindre fins a 23 vehicles, segons el fiscal, el que evidencia el seu elevat nivell de vida.

Els processats utilitzaven bitllets de 1.000 marcs alemanys fraudulents que en realitat eren “simples i bastes fotocòpies amb inscripcions que evidenciaven la seua falsedat”, segons el ministeri públic. De fet, en les divises apareixia la inscripció “Ristorante Italiano-Facsimile”.

Segons el fiscal, els acusats acudien a les seues víctimes simulant ser empresaris de Centre Europa que pretenien comprar propietats immobiliàries per a “blanquejar” marcs alemanys.

Els estafadors pagaven en efectiu quantitats de fins a 2,7 milions de marcs, realment falsos. A canvi, només posaven una sola condició als estafats: ells havien de lliurar-los part del valor en pessetes, tal com sosté el fiscal.

Així van aconseguir 306.516 euros en una fraudulenta operació desenvolupada a Benissa i 150.000 euros en una altra presumpta estafa a Cantàbria, sempre segons l’acusació pública.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/