Inici » Notícies » Successos

El vent tomba centenars d’arbres i deixa molts danys materials a la Marina Alta

27 de gener de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 25 de gener de 2009:

El fort vent va fer estralls a la Marina Alta, sobretot als pobles de la franja litoral. Ratxes d’entre 100 i 130 quilòmetres per hora van tombar centenars d’arbres i van deixar danys incalculables en instal·lacions esportives, cases i negocis.

Els bombers i policies locals van viure un matí frenètic per a poder atendre una infinitat de cridades que advertien d’arbres que tallaven carrers o trencaven cables de la llum, tendals, vidrieres, contenidors o uralites que volaven i fanals que es corbaven sota la força de l’aire.

A Dénia es van mobilitzar més de 50 persones per a atendre la situació d’emergència. La batlessa, Ana Kringe, va valorar que l’incident més aparatós va ser el que va patir el trinquet, on un mur va cedir. Per altra banda, es van registrar alguns talls a carreteres com la que va a l’hospital comarcal o la que uneix amb Xàbia, on un pi va caure i va destrossar un cotxe patrulla.

A Pego, la força del vent també va provocar la caiguda d’uns huit metres quadrats del sostre de la piscina coberta, mentre que a Xàbia van volar peces del trinquet en construcció i del Palau d’Esports Municipal. A Benissa també va patir danys el pavelló esportiu i el vent va arrancar la teulada d’un restaurant de la partida Benimarco.

A Xàbia, la zona comercial de l’Arenal va viure els problemes més greus, ja que molts locals van patir danys a les terrasses. La zona del Cap de la Nao es va convertir en caòtica amb arbres caiguts pertot arreu i talls de trànsit. A Vall de Laguar una grua d’obra va bolcar.

El vent també va deixar a la comarca algunes persones ferides lleus, dues d’elles a Calp. Un d’ells, de 72 anys, va ser copejat al cap per la porta d’un camió, mentre que una dona es va trencar el maluc per una caiguda. El vent també va fer caure un veí d’avançada edat de Benitatxell, amb la mala sort que es va seccionar l’orella.

Els arbres caiguts a la comarca es contaven per centenars, (entre ells l’emblemàtic Om de la placeta del Convent de Xàbia) amb el consegüent tall de carrers i camins i el total desbordament de policies i bombers, que també van haver de sufocar dos xicotets incendis a Dénia i Moraira.

Els problemes elèctrics per caigudes de pals van ser constants durant tot el matí en algunes urbanitzacions.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/