Inici » Notícies » Successos

Bussejadors de Benissa i Calp troben tres esquelets humans a la zona del Penyal d’Ifac

28 d'agost de 2016 No hi ha comentaris
Zona del Penyal d'Ifac on s'han trobat les restes humanes

Zona del Penyal d’Ifac on s’han trobat les restes humanes

Els submarinistes de Benissa i Calp han descobert el que podria ser un estrany cementeri submarí. I es troba allí on han realitzat milers d’immersions, en les aigües del Penyal d’Ifac de Calp i en les rutes submarines de la Roca Plana i el Niu de l’Àguila. Els bussejadors del centre de les Bassetes de Benissa van arreplegar del fons marí, com va avançar ahir aquest diari, un llençol nugat. En arribar al port i deslligar els nusos, van trobar un esquelet humà complet i objectes que remeten a un ritual que podria estar relacionat amb la bruixeria o la santeria. Hi havia plomes, llorer, branquetes amb inscripcions de noms de persones i un bastó de fusta partit per la meitat.

Però aquesta sinistra troballa no ha sigut puntual. Submarinistes d’un centre de Calp van descobrir també el dissabte per la vesprada, cap a les 16h, un altre paquet semblant submergit molt a prop d’on es va descobrir el primer, a la Roca Plana. I per la nit, els bussejadors de les Bassetes, durant una immersió nocturna, van trobar un altre llençol que embolicava també restes humanes. Aquest últim fardell, trobat al Niu de l’Àguila és, açò sí, de dimensions més grans que els dos anteriors.

Els bussejadors van senyalitzar els paquets amb boies. No van voler tocar res, ja que la guàrdia vivil, després de l’aparició del primer esquelet, ha obert una investigació.

Aquest matí els dos clubs de busseig han col·laborat amb els submarinistes del GEAS de la guàrdia civil. Des del final del passeig Príncep Felip (envolta per la costa la cara nord del Penyal), s’albiraven tres embarcacions, les dels submarinistes de Benissa i Calp i la dels especialistes de la benemèrita, els quals van recuperar els dos nous paquets i van inspeccionar el fons marí per tal de recercar-ne de nous. Per tant, fins ara almenys s’haurien trobat tres cadàvers. El primer esquelet estava complet. Les restes òssies tindrien uns 20 anys d’antiguitat. S’haurien desenterrat per a introduir-los en el llençol nugat juntament amb objectes que podrien també remetre a un ritual satànic, possibilitat que la investigació no descarta.

En qualsevol cas, a qui recorre el tram final d’aquest passeig marítim, no se li escapa l’enorme força tel·lúrica del Penyal, que ací s’alça vertical i imponent. De fet, en les escarpades roques hi ha pintades funeràries recents (l’última d’aquest mateix any), així com flors. Hi ha famílies que llancen ací les cendres dels seus sers estimats. El ritual dels paquets amb esquelets podria també estar relacionat amb pràctiques mortuòries esotèriques. Aquesta hipòtesi ha cobrat força amb la troballa dels dos nous llençols nugats i que contenen més restes humanes.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/