Inici » Notícies » Societat

Feligresos de les parròquies de la Marina Alta mostren el seu suport al cardenal García Gasco

18 de Febrer de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 17 de febrer de 2008:

El vicari episcopal, Juan José Lloréns, va ser l’encarregat de rebre el cardenal Agustín García Gasco a la seua arribada a Benissa on va clausurar les visita pastoral a les parròquies de la rectoria.

Llorens va manifestar l’adhesió a l’Església dels feligresos de les parròquies de l’arxiprestat de Sant Vicent de la Font Santa, i en particular al cardenal valencià, “davant els atacs que la jerarquia eclesiàstica està tenint en les últimes setmanes”. “Sabem que s’han deformat les seues paraules”, va indicar Lloréns, que abans de res es basen sempre en el “respecte, caritat i amor”.

El vicari episcopal va manifestar, que aquesta visita també servia per a manifestar-li el testimoniatge de cristians compromesos cap a la persona del cardenal arquebisbe.

Agustín García Gasco i Vicente, va finalitzar ahir la visita pastoral a les parròquies de la rectoria de Sant Vicent de la Font Santa. L’última que va visitar va ser l’església arxiprestal de la Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol de Benissa.

De matí, els diferents sacerdots rectors i religiosos de les parròquies de Benissa, Teulada, Moraira, Poble Nou de Benitatxell, Xaló, Alcanalí, Llíber i Senija, acompanyats del vicari episcopal Juan José Lloréns i les religioses de la rectoria, van rebre el cardenal a les portes del temple de Benissa.

“Viure en la fe”

Entre els feligresos també l’esperaven el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, alguns membres de la corporació, representants de la parròquia i veïns del poble.

Després del rés de l’hora intermèdia, Agustín García Gasco, amb aspecte molt serè i a manera de reflexió va recalcar que cal aprofundir en l’amor de Déu, ser fervent, penedir-se, i davant la Santa Quaresma, “viure intensament la nostra fe, esperança i caritat”.

Davant els atacs, va manifestar el cardenal, hem d’anteposar el nostre testimoniatge personal i comunitari. Durant aquests dies els bisbes m’han anat informant de les diferents visites a les parròquies, va manifestar García Gasco. “Les nostres parròquies han d’eixir al carrer”, va indicar el prelat valencià.

La Puríssima Xiqueta adscrita a Santa Maria la Major de Roma

El cardenal arquebisbe de València, Agustín García Gasco, va descobrir en un dels laterals de l’altar major la placa commemorativa, que indica l’adscripció del temple de la Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol, conegut popularment com “la Catedral de la Marina”, a la basílica romana de Santa Maria la Major.

El rector de Benissa, Domingo Sabater, va explicar el desig de la parròquia d’estar adscrita i tindre els mateixos privilegis de la basílica romana (concedir el do de la indulgència plenària als seus fidels), ja que el temple també tenia l’advocació de la Verge. Sabater va manifestar que tenia ganes d’anar a Roma, per a veure el temple -perquè en són pocs- al qual ha quedat adscrit el de Benissa.

Per la seua banda, el cardenal va indicar que ara només faltava l’estampa, cosa que no es va fer esperar i el cura rector li va obsequiar amb una làmina de la imatge de la patrona, la Puríssima Xiqueta, una vista de l’interior del temple, de l’altar major i de l’exterior.

Posteriorment, tots els feligresos i sacerdots en van rebre una semblant on s’explica, en l’inrevés de l’estampa, les condicions i privilegis de l’adscripció al temple romà.

Visita pastoral

La visita pastoral a Benissa va començar el divendres amb l’arribada del bisbe auxiliar, Salvador Giménez Valls que va visitar els ancians de la residència i els difunts al cementeri.

De vesprada, es va reunir amb els agents de Pastoral: Catequistes, Educadors Júnior, Equip de Càritas i Equip de Litúrgia. A les 19.00, va tindre lloc la solemne missa estacional en la parròquia i a les 22.00, van orar en la Vigília amb tots els joves de l’Arxiprestat, en l’Església del Convent Franciscà.

Per la seua banda, Agustín García Gasco es va reunir ahir també amb les religioses de l’Arxiprestat i amb professors cristians i de religió. De vesprada, va tindre una trobada amb catequistes, grups de litúrgia i Càritas i els consells de Pastoral i Economia. Una solemne eucaristia vespertina va donar per finalitzada la visita pastoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/