Inici » Notícies » Societat

Benissa rememorarà un any més la centenària processó del Corpus Christi

8 de juny de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 8 de juny de 2007:

Aquest cap de setmana se celebra a Benissa una de les festivitats religioses més antigues: la centenària processó del Corpus Christi.

Els veïns d’aquest poble viuen amb especial intensitat la tradicional cerimònia que vestirà el diumenge els carrers de Benissa però que s’emmarca en un programa d’actes que arranca a partir d’aquesta vesprada.

Maite Ivars, portaveu de la comissió festera va destacar entre els actes que han preparat per als dies vinents, el sopar de germanor que es durà terme aquesta nit a les 21.30 i que a més estarà amenitzat per una orquestra.

Demà dissabte, el dia començarà amb bon peu i molt de soroll com és habitual ja que la despertà inaugurarà una jornada en què a més se celebrarà una cercavila de disfresses i es donarà via lliure als jocs tradicionals i de taula.

Sobre tots els actes programats destaca la processó que es farà després de la missa que començarà a les 19.00 del diumenge.

La processó del Corpus eixirà des de l’església i seguirà pel carrer Sant Nicolau fins arribar al Convent.

Per a sufragar les despeses d’aquestes activitats festives, la comissió ha organitzat rifes i sopars gràcies als quals han recaptat 4.000 euros, va explicar Maite Ivars.

Sobre els orígens i significat de la festivitat del Corpus Christi a Benissa, Jordi Escrivà, membre de la comissió va comentar que al poble, les processons del Corpus “estan plenament arrelades ja que són centenàries”.

És més, Escrivà va apuntar que, fins i tot, s’han arribat a celebrar fins a quatre processons, una en el convent, una altra en la parròquia, una més en l’asil i una última a càrrec de les monges del poble, prova fefaent de la devoció que professen els benissers.

Escrivà va recordar que el sentit d’aquestes celebracions era “traslladar l’acte litúrgic més bell al carrer”, és a dir, l’eucaristia ja que antigament les misses se celebraven en llatí i els feligresos no aconseguien entendre el seu veritable significat.

A Xàbia, les danses del Corpus compleixen 10 anys, per això, els alumnes de l’escola Garüll, els del Trenc d’Alba i els membres del Grup de Danses Portitxol recorreran el diumenge els carrers de la vila.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/