Inici » Notícies » Societat

Benissa ja compta amb l’avinguda navegant Pepe Ribes

20 de setembre de 2010 No hi ha comentaris
Pepe Ribes inaugura l'avinguda que porta el seu nom

Pepe Ribes inaugura l'avinguda que porta el seu nom

Benissa va homenatjar el regatista internacional benissero Pepe Ribes, dedicant el seu nom a l’avinguda que arriba fins la platja de la Fustera que ha passat a cridar-se “Avinguda Navegant Pepe Ribes”. L’acte va tindre lloc aquest passat dissabte, al qual van acudir nombrosos familiars, amics i companys de professió.

L’homenatge complia amb un acord plenari, aprovat a l’abril de 2009, a proposta del Grup Popular municipal, on se sol·licitava dedicar el nom de Pepe Ribes a un carrer, avinguda o plaça del municipi.

Ribes es va mostrar agraït amb l’Ajuntament per aquest reconeixement i va comentar que es trobava en un dels dies més importants de la seua vida, ja que se’l reconeixia com a navegant, com a esportista. També va assegurar que el carrer que porta el seu nom és un dels llocs que ell va freqüentar en la seua infància i la seua joventut. A la platja on desemboca l’avinguda, Ribes va aprendre a pescar, a navegar, “era on passava els estius”, va afirmar.

Pepe Ribes signa al llibre de personalitats de l'Ajuntament de Benissa.

Pepe Ribes signa al llibre de personalitats

Ribes va començar a navegar quan només tenia 7 anys però no va ser fins 1992, amb 21 anys, quan va donar el salt i es va professionalitzar en l’esport de la vela, amb la seua primera regata oceànica, la transatlàntica “Ruta del Descobriment” de Cadis (Espanya) fins Miami (Estats Units). Posseeix el títol de patró de cabotatge; especialitzat en competició de vaixells amb tripulació, la seua posició a bord és la de proa.

Entre els molts talents que ha desenvolupat, Pepe té una gran experiència com a constructor de vaixells (boatbuilder) i com a especialista en composites. Ha treballat en l’IMS 52’ CAIXA GALÍCIA en la drassana de Nevil Hutton (Lymington, Regne Unit), en el VOR 60 AMER Sports ONE i TOO a La Ciotat (França) i en el VOR 70 Movistar en la drassana Boatspeed (Austràlia). En les campanyes de la Volvo Ocean Race del Telefónica Blau i del Movistar era el tripulant encarregat del vaixell i a AMER Sports One també s’encarregava de la seguretat a bord.

Entre els seus èxits professionals més recents es troba el rècord Nova York-Barcelona, a bord de l’Estrella Damm, juntament amb el seu company Alex Pella. També al juliol van acabar tercers en la Volta a Espanya a Vela.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/