Comunicat

Resposta a la dimissió de Joan Nave, per Compromís Benissa

Logo de la Coalició Compromís
Logo de la Coalició Compromís

Després d’assabentar-nos per la premsa de la dimissió del secretari local de Joves PV-Benissa, Joan Nave, i al respecte del que en la seua carta de dimissió diu, des del col·lectiu de Compromís Benissa volem manifestar el següent:

1.- El nostre total recolzament al nostre secretari local, Jaume Berenguer, un dels membres més actius del col·lectiu, de caràcter obert i dialogant, lleial a l’organització i amant del nostre poble i que ha treballat sempre buscant el millor per al nostre col·lectiu i per a Benissa.

2.- Recolzem d’igual manera, al portaveu del nostre grup municipal i candidat a l’alcaldia per a les pròximes eleccions municipals de maig del 2015, Xavi Tro, per la seua tasca feta en aquesta legislatura que ja s’acaba, sent l’oposició més contundent i a l’hora constructiva al govern del PP i el PSD i treballarem per aconseguir els millors resultats electorals possibles en la candidatura de Compromís que ell encapçalarà per a les pròximes eleccions locals després d’haver estat escollit en l’assemblea de data 21 de novembre del 2014.

3.- Manifestem que volem presentar-nos a dites eleccions amb la denominació de Compromís i amb la candidatura de Compromís, d’igual manera que recolzem les candidatures de Compromís per a les pròximes eleccions nacionals de maig del 2015 i les estatals que vindran segurament a novembre del pròxim any i per mig d’elles treballarem per traure els millors resultats possibles i aconseguir el tan necessari canvi tant a nivell municipal i nacional, a més de l’estatal.

4.- Ens manifestem oberts a arribar acords amb altres forces polítiques de Benissa amb les que tenim afinitat ideològica i compartim valors i ens mostrem disposats a negociar una possible coalició o pacte preelectoral per tal de construir una candidatura més forta i potent sempre que es respecte la nostra denominació i arribem a un acord que siga beneficiós per al nostre poble, acord que ens mostrem dispostos a liderar amb voluntat que continue estable més enllà de maig del 2015. I ho fem amb una perspectiva oberta, de col·laboració i de confluència amb totes aquelles expressions organitzades o de treball individual que puguen compartir els trets bàsics de l’acord amb la perspectiva d’activar a l’ample sector de la societat benissera que aspira a protagonitzar el canvi polític que li cal a Benissa.

5.- El col·lectiu de Benissa, igual que altres pobles de la nostra comarca i d’arreu del país, després d’esperar massa temps un acord en el reglament nacional per a les primàries de Compromís, va decidir obrir un període de temps on tots els membres del col·lectiu van tindre l’oportunitat presentar-se a encapçalar la candidatura de la nostra formació, una vegada acabat aquell plaç nomes va ser el nostre company Xavi Tro, i a petició de molts de nosaltres qui es va presentar per encapçalar-la.

6.- El col·lectiu de Compromís Benissa ha estat sempre totalment respectuós amb el Bloc Jove de Benissa, des de fa poc anomenat Joves PV, i amb el seu ja exsecretari local, Joan Nave, que ho es des de la seua fundació a Benissa en desembre del 2011, fa ja més de tres anys. Com es natural se li ha animat i demanat més implicació dins del col·lectiu i sobretot fora, incidint de veres en la societat benissera, i sobretot en els més joves, el col·lectiu que lamentablement més esta patint esta crisi social i econòmica, obrint dita organització a la participació a tota la joventut compromesa amb un futur més digne per a Benissa, el nostre país i la seua gent, i que siga un vertader punt de trobada en el nostre poble de tots els i les joves que reivindiquen una societat valenciana més justa, sostenible, solidària i igualitària, garant de les llibertats individuals i col·lectives del Poble Valencià.

7.- El col·lectiu de Benissa sempre s’ha caracteritzat per fomentar la màxima participació de totes i tots els membres, fent les reunions i assembles els dies i hores on més gent poguera participar, sense anar més lluny, ahir divendres 9 de gener teníem una reunió de treball i organització de cara a les pròximes eleccions locals i autonòmiques que es va convocar en cap de setmana i a les 22 hores a petició del mateix Joan Nave per a que poguera assistir, i a la que lamentablement no va acudir. D’igual manera lamentem el poc respecte que ha tingut amb els seus companys que s’han tingut que assabentar per la premsa de la seua dimissió. En eixe sentit també volem aclarir que es rotundament fals que a dia de hui s’haja expulsat a cap membre del nostre col. lectiu ni que s’haja produït cap eixida de militants, ni joves ni menys joves, es més, el col·lectiu ha crescut considerablement els últims mesos.

8.- D’igual manera com es normal sempre s’han intentat prendre les decisions de manera consensuada i quan no s’ha pogut s’ha fet per mig d’una votació, respectant el resultat i l’opinió de la majoria, així es treballa de manera democràtica, escoltant a tots i amb total respecte a les decisions preses, siguen les que cada membre de manera individual defense o no. Cal afegir que Compromís es una formació assembleària i profundament democràtica on qualsevol membre pot acudir a diferents instàncies si pensa que ha vist vulnerat els seus drets o no esta d’acord amb el seu funcionament, tampoc pensem que calga recordar que els membres, a més de drets, tenen deures que complir, i entre ells no entra el de voler dinamitar el projecte de Compromís a Benissa des de dins.

9.- També volem que quede palés que les campanyes electorals no es fan a favor d’un determinat candidat si no d’un grup, d’un col·lectiu, d’una ideologia, en el nostre cas valencianista, d’esquerres i ecologista i d’una candidatura al complet, independentment del lloc que ocupe cada u, sempre tenint clar que Compromís Benissa posarà a disposició de la societat benissera la que entenem serà la millor candidatura per portar endavant el canvi necessari que li cal al nostre poble. D’igual manera volem anunciar que la nostra, tal i com ja vam fer en l’anterior, serà una campanya neta, austera, de propostes i en positiu, fugint dels insults i les confrontacions, tenint clar quin es l’enemic polític a batre i buscant el canvi polític per a Benissa, en cap cas formarem part d’una guerra bruta amb altres formacions polítiques, noves o velles a Benissa, que puguen rivalitzar electoralment amb la nostra i amb les que compartim bona part de la seua ideologia, entenent que eixe clima de crispació i confrontació nomes beneficia als partits tradicionals i especialment al Partit Popular, fent perillar el tan necessari canvi polític al nostre poble.

10.- Fem una crida a la societat civil benissera a participar de la necessària rebel·lió democràtica que exigeix un moment tan exigent com l’actual, amb una degradació política que ens avergonyeix i amb una crisi econòmica de gran magnitud que genera atur, empobriment i paràlisi social. Fem una crida a les benisseres i benissers a la participació, l’il·lusió i l’acció, a no deixar-se portar pel pessimisme i l’abstenció. Una altra manera de fer política és possible. Entre tots podem demostrar que és possible la unitat en la diversitat, que és fals que tots siguem iguals i que si volem, podem canviar el nostre municipi, en eixe sentit vos convidem a passar-se per la nostra seu, en el carrer Sant Nicolau, 18 i ajudar-nos a fer possible el canvi.

Aquesta carta esta signada i recolzada per més del 90% dels membres, militants i simpatitzants, la immensa majoria del col·lectiu de Compromís Benissa.


Comentaris a la notícia

Joan Nave

1- Contra Jaume jo públicament, ni en cap lloc, l'he posat en dubte, aleshores no entenc aquest punt (quan el manifest parla sols de xavi, una companya (belen) i jo.
2-Jo parle sobre la forma de tria de Xavi Tro, lo de mala persona, cada u al seu juí (l'assejament el parle que ve per part de l'executiva)
3-este tema, no sé ben ve que ve a compte
4- jo no he parlat d'aquest tema en concret
5-per esta cosa es la que pose que me se va posar en dubte. Per WhatsApp (intentaré buscar algú que tinga captures)
6-Jo a la carta dic, a dos persones, a mi i a una companya, no que hagen atacat al BLOC JOVE
7-el modus operendi no es eixe, sinó que Xavi fa unes mocions, les duu el dia següent a l'assemblea (si es fa assemblea, perquè si el dia d'abans es festiu no es fa) ell les explica, però per a poder-les llegir, es o al mateix temps que la premsa (si les publica abans) o una vegada ja aprovades dient que han sigut aprovades)
8-Això no concorda quan vam tindre que demanar per escrit una assemblea i ens va costar fer l'assemblea que finalment va acabar ''votar si volem PARLAR amb Reinciem, això dia 27, i hui en cara no s'ha dut a terme.
9-(a unes eleccions.. i més locals.. és la propaganda a la persona)
10-l'únic punt que estic d'acord


Voleu deixar un comentari a la notícia?