Política

Reiniciem Benissa, PSPV i Compromís, pendents de C’s per a desbancar el PP

Isidoro Mollà
Isidoro Mollà

Les forces de progrés de Benissa, Reiniciem, PSOE i Compromís, han arribat a un preacord de govern per a desbancar el PP en el ple d’investidura que se celebrarà el dimarts per a nomenar el successor de Juan Bautista Roselló, que va dimitir el passat mes. La setmana que ve està previst que la corporació vote per a escollir un nou alcalde i Ciutadans té en la seua mà cap on es decantarà la balança.

Els populars recolzaran Arturo Poquet, mentre que Reiniciem, socialistes i nacionalistes recolzaran al cap de llista de la primera formació, Abel Cardona. Sumen vuit contra vuit i l’únic representant de C’s, Isidor Mollà, serà la clau.

El representant de Ciutadans va reconèixer ahir que el seu partit es troba davant una “situació complicada”, però que la decisió final es prendrà atenent el benefici dels veïns. Segons va assenyalar, per a aquesta nova etapa que va a començar encara “no hi ha res tancat” i de moment s’ha reunit tant amb les forces de progrés com amb els populars per a veure els seus plantejaments abans de decantar-se per una o altra opció.

Per la seua banda, Abel Cardona va remarcar que la proposta inicial que han traslladat a Mollà està basada en un govern de les tres forces d’esquerres i en la qual el representant de C’s no tindria cap regidoria, però estaria en junta de govern. L’acord arreplega que l’Alcaldia l’ostentaria Reiniciem. A més, han consensuat un nou model d’organització de l’ajuntament, un major pes de les polítiques socials, la reducció de salaris de càrrecs públics i mesures urgents per al municipi. Així mateix, han coincidit en la necessitat de convertir el consistori en un espai de participació ciutadana real.

Els tres partits que aposten pel canvi tenen previst presentar el preacord als seus col·lectius perquè debaten i ratifiquen el document. També Ciutadans l’analitzarà, juntament amb el que li ha transmès el PP.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?