Política

La dimissió de David Serra dilata la resolució d’una altra de les peces de Gürtel

David Serra i Pérez Fenoll
David Serra i Pérez Fenoll

David Serra va posar ahir punt i final a 26 anys d’una llarga carrera política lligada al PP que, finalment, s’ha vist truncada pels efectes de l’operació Gürtel. A punt que el jutge José Francisco Ceres –instructor d’aquesta investigació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJ)– decrete l’obertura de judici oral de la peça que investiga contractes del Consell amb la xarxa, Serra va repetir la mateixa jugada que, en el seu moment, van realitzar les exconselleres Angélica Such i Milagrosa Martínez per a ajornar la vista per les adjudicacions de Turisme al Bigotes, cap de Gürtel a València: dimitir del seu escó com a diputat a les Corts per Alacant per a traure l’assumpte del TSJ i dilatar sense data la resolució definitiva. El fins ara parlamentari del PP se’n va, per tant, quan li ha convingut als seus temps judicials i, a més, marcant distàncies amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra. Segons el parer de Serra i contra la “línia roja” que ha fixat el cap del Consell contra els imputats, el temps judicial de la dimissió política s’ha de produir, afirma el ja exparlamentari, amb l’obertura del judici oral.

El que fóra número tres del PP amb Francisco Camps estava en una posició molt delicada des que a finals de juliol el magistrat Ceres, en un nou revés judicial per als populars, tancara la investigació d’aquesta peça amb un acte en el qual processa tres exconsellers nomenats en el seu moment per Francisco Camps –Luis Rosado, Manuel Cervera i Alicia de Miguel–, al mateix David Serra, a la cúpula de la trama Gürtel al complet amb Francisco Correa i El Bigotes al capdavant i altres 17 exalts càrrecs i funcionaris per un suposat tripijoc per a licitar contractes a preus desorbitats a la Generalitat a favor de la trama corrupta amb el que podrien haver incorregut en delictes de frau, falsedat, prevaricació, malversació i tràfic d’influències. Era el pas previ –a falta de la resolució de dos recursos– a l’obertura de judici oral i a marcar després la data d’inici de la vista.

Amb la dimissió de David Serra –l’únic aforat que quedava en aquesta causa de Gürtel– tot el procediment canvia i, amb tota seguretat, es retardarà. El fins ara parlamentari del PP, que va deixar en l’aire la seua dimissió al juliol després de l’acte judicial, aconsegueix amb la seua marxa que el sumari passe a l’Audiència de València. Però sense data de resolució. cal recordar, per exemple, que les citades Such i Martínez van dimitir al febrer i març de l’escó amb la peça de les adjudicacions de Turisme a Gürtel amb dia i hora marcada per a començar la vista. A data de hui, no obstant això, encara no han sigut jutjades. Així que Serra aconsegueix dilatar el procediment i, quasi segur, repetirà la jugada en les altres dos peces de Gürtel –els sumaris sobre la suposada xarxa de finançament il·legal del PP– en les quals està imputat juntament amb Ricardo Costa i Yolanda García Santos, els dos diputats imputats que queden ara en l’hemicicle i als quals fonts populars situen també molt pròxims a anar-se’n. El retard, van apuntar fonts coneixedores del procés, podria ser, fins i tot, d’alguns anys.

En un comunicat amb el qual David Serra va acompanyar el seu escrit de renúncia en l’hemicicle del Palau dels Borja, el fins ara parlamentari justifica la seua marxa per contribuir al fet que en aquests mesos de precampanya electoral els grups de l’oposició no puguen utilitzar la seua situació “per a danyar políticament al PP”, segons va explicar el propi diputat en un escrit en el qual, a més, emmarca la seua eixida de les Corts en una decisió “personal”. Defensa que aquest procediment d’imputació no inclou cap actuació d’enriquiment personal o de “ficar la mà a la caixa” i va tornar a reiterar la seua innocència que, va asseverar, ha estat qüestionada amb “finalitats espúries”. “És coherent amb la postura que sempre he mantingut respecte a l’abandó de les responsabilitats institucionals quan algú es troba dins d’un procediment judicial, que considere han de produir-se en els temps de l’obertura del judici oral”, assenyala el fins ara parlamentari discrepant de Fabra.

Amb la dimissió de David Serra es produeix un nou moviment en la candidatura del PP per Alacant, que ja està pràcticament esgotada. Serà el tretzè en el que va de l’actual legislatura. Prendrà possessió com a substituta de David Serra, l’edil de Sant Vicent del Raspeig Mercedes Torregrosa, persona de la confiança de Luisa Pastor. Els populars estan a només dos llocs d’esgotar per complet la llista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?