Política

La crisi de Dénia s’expandeix a la comarca després de les crítiques de Collado a Calp i Benissa

La crisi oberta en l’agrupació socialista de Dénia després del canvi al grup mixt del regidor trànsfuga, Juan Collado, ha deixat de ser un problema local per a convertir-se en tema comarcal.

Precisament, en la tibant i llarga executiva comarcal del dilluns passat, es va plantejar realitzar un comité comarcal i moció de confiança a Paco Carrió, encara que finalment es va optar per no remoure més el partit fins després de les eleccions generals. No obstant això, els esdeveniments se succeïxen i hi ha destacats dirigents de pes a la Marina Alta que són partidaris d’arribar fins a les últimes conseqüències en la crisi que es viu.

El canvi d’actitud d’alguns dirigents s’ha produït després de les últimes declaracions de Juan Collado en què criticava durament a Cabrera i Serna. El regidor trànsfuga va acusar el dimarts a ambdós de “ser els que menys exemples poden donar de fidelitat al partit”. A Cabrera el va responsabilitzar del canvi de Montagud al PSD i de propiciar un govern del PP a Benissa. A més va criticar la seua gestió urbanística i va acusar Miquel Crespo (també de Benissa) -que va perdre per un vot la secretaria comarcal contra Carrió- de transfuguisme sindical. A Luis Serna el va culpar de no saber reincorporar Antonio Romera del PSD al PSOE el que segons el seu parer haguera permés ara tindre majoria absoluta al poble.

No obstant això, la indignació de la militància socialista s’ha produït després de confirmar-se que dos membres de l’executiva comarcal, Juan Carlos Miñana i Narcís Fernández, que van assistir al ple del dijous de la setmana passada en què es va escenificar el canvi de Collado al grup mixt, van estar prenent cava junts minuts després de deixar en minoria el govern de Dénia que presideix la socialista Paqui Viciano.

Membres de l’executiva comarcal van recriminar aquests fets tant a Miñana, que es va intercanviar insults amb militants socialistes en el ple, com a Narcís, que va mantindre un discret segon pla en aquesta sessió. Ambdós no van negar els fets, encara que van matisar que havia estat una trobada casual.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?